Alminnelig strafferett, 6.utg.

Boken er en juridisk klassiker skrevet av strafferettsnestoren og professor Johs. Andenæs, og regnes i dag fortsatt som Andenæs' hovedverk.

I denne 6. utgaven bygger Georg Fredrik Rieber-Mohn og Knut Erik Sæther videre på dette verket.

Det har gått 12 år siden 5. utgave av dette verket kom ut. Overgangen til straffeloven 2005, med en ny alminnelig del, har medført at det var ønskelig å ajourføre verket på ny. Målet med revisjonen er det sammen som for 5. utgave, men overgangen til en ny lov, som Johs. Andenæs selv ikke opplevde ferdigstillelsen av, har gjort det nødvendig å gjøre større endringer i teksten. Det er likevel forfatternes håp at endringene ikke er større enn at leseren fortsatt vil kunne glede seg over de helt ekstraordinære kvaliteter Johs. Andenæs hadde i sin formidling av juridisk kunnskap.

Boken behandler de strafferettslige grunnlagsproblemer, straffens berettigelse og formål, de alminnelige og spesielle vilkår for straffansvar og redaksjonssystemet. I denne utgaven har forfatterne bl.a. oppdatert henvisninger til ny straffelov, rettspraksis og juridisk teori. Fremstillingen er ajourført pr. mars 2016.

Georg Fr. Rieber-Mohn og Knut Erik Sæther, Universitetsforlaget, 688 sider, 869 kroner.

Powered by Labrador CMS