Slik pleier fagdagene vanligvis å se ut under taket til Oslo kongressenter.Foto: Monica Kvaale
Over 700 påmeldte til advokatenes digitale fagdager
- Det er flere ting som er nytt i år, sier JUS-direktør Torbjørn Buer og minner om at advokatene kan melde seg på helt frem til dagen før fagdagene går av stabelen torsdag 27. mai.
Advokatenes fagdager er et av Advokatforeningens* og Juristenes utdanningssenters (JUS) største årlige arrangementer. I fjor ble det avlyst i skyggen av koronapandemien, men i år er fagfestivalen tilbake - om enn i nye, heldigitale former.
Foreløpig har over 700 advokater meldt seg på de totalt fem fagstolpene som tilbys torsdag 27. mai: Næringseiendom, familie- og arverett, arbeidsrett, selskapsrett og forsvarerkurset.
Annonse
- Det er flere ting som er nytt i år, sier JUS-direktør Torbjørn Buer.
- For det første arrangerer vi faktisk fagdagene til tross for strenge smitteregimer, og vi mener vi løser det på en måte som kommer til å bli bra for de påmeldte advokatene. I det digitale læringsrommet kan man melde seg på helt frem til dagen før fagdagene går av stabelen, men at vi foreløpig har bikket 700 påmeldte er vi fornøyde med.
Digitale muligheter og mer fleksibilitet
Vanligvis er fagdagene assosiert med et stort sosialt arrangement med faglig påfyll og den store advokatfesten. Å samle flere hundre advokater under samme tak må man vente med til 2022, men Buer har likevel en oppfordring.
- Jeg håper at noen kolleger setter seg sammen for å følge fagdagene i samme rom, og på den måten kan skape litt av den sosiale rammen for læring som fagdagene jo er, hvor man kan mingle og diskutere underveis.
De som logger seg inn på fagdagene, vil møte et knippe av Norges fremste fagfolk innenfor de ulike fagstolpene, lover direktøren.
- I tillegg til Harvards Robert Bordone som jo er en internasjonal ressurs og faglig bidragsyter på forhandlingsfeltet.
Man kan enkelt gå inn og ut av de ulike fagsesjonene som man vil underveis, forklarer Buer. Alle deltakerne får også tilgang til alt av filmer og dokumentasjon.
Selv om JUS-direktøren ikke legger skjul på at det fysiske arrangementet skal tilbake på beina så snart anledningen byr seg, avslører han at fremtidens fagdager vil bære preg av de digitale erfaringene både JUS og Advokatforeningen har gjort seg det siste halvannet året.
- Vi har mottatt mange tilbakemeldinger direkte fra advokatkolleger som holder til langt unna de typiske kurslokasjonene i storbyene. De er superglad for at de kan utvikle kompetanse, holde seg oppdatert og ta del i det nye innenfor sitt rettsområde uten å bruke mange ressurser på å reise.
JUS var tidlig ute med å tilby advokatene JUS Digital, et digitalt abonnement for kompetanseheving under pandemien. Disse har kommet for å bli, garanterer Buer.
- Til neste år er planen å kombinere fagdagenes fysiske arena med digitale fag, så kan advokatene selv velge hvilket læringsrom de ønsker å delta i. Vi er også opptatt av bærekraft og klimaavtrykk, noe som er et argument for å fortsette å tilby profesjonell fagutvikling via skjerm.
Buer oppfordrer samtidig deltakerne til å komme med tilbakemeldinger.
- Vi utvikler oss underveis, både når det kommer til det fysiske og det digitale læringsrommet. Vi leser alle tilbakemeldinger nøye for å sette nye ambisjoner for hvordan vi kan levere fagtilbud til advokater.
* Advokatbladet gjør for ordens skyld oppmerksom på at Advokatforeningen er en av to arrangører bak Advokatenes fagdager. Advokatforeningen er også eier og utgiver av Advokatbladet.