Siri Teigum.

Her er Norges mektigste kvinnelige advokat

Totalt er det seks advokater på Kapitals oversikt over landets mektigste kvinnelige jurister. 

Publisert Sist oppdatert

På ny har Kapital kåret landets hundre mektigste kvinner, og på ny er det politikere og byråkrater som dominerer. 

På hovedlisten havner eksempelvis justis- og beredskapsminister, Emilie Mehl (Sp), på en sjetteplass, mens det er arbeids- og inkluderingsminister Tonje Brenna (Ap) som topper. 

Kapital har også laget en egen oversikt over landets mektigste kvinner innenfor jussens verden. I fjor var ti advokater, tilsluttet et advokatfirma, listet opp her. I år er det seks. 

Best plasserte advokat, er Thommessen-partner og Advokatforeningens ferske leder, Siri Teigum, som havner på 2. plass. Hun synes det er gøy at det nettopp er foreningens leder som blir kåret til landets mektigste kvinnelige advokat. 

- Jeg tenker det er uttrykk for en anerkjennelse av Advokatforeningen og det gode arbeidet som er gjort av tillitsvalgte og sekretariatet over tid. Det er en glede for meg å få lov å ta del i dette arbeidet og å ivareta de interesser Advokatforeningen representerer, sier Teigum til Advokatbladet.

Dommere og juridiske direktører

Mektigst blant de kvinnelige juristene, er høyesterettsjustitiarius Toril Marie Øie. I oversikten har hun selskap av samtlige av sine kvinnelige dommerkolleger, altså Cecilie Østensen Berglund, Hilde Indreberg, Bergljot Webster, Ragnhild Noer, Wenche Elisabeth Arntzen og Kine Elisabeth Steinsvik

Like bak justitiarius på toppen, havner altså Siri Teigum. Advokatforeningens generalsekretær, Merete Smith, ligger på 16. plass. 

Foruten de seks advokatene, består listen også av Marianne Vollan, førstelagmann i Borgarting lagmannsrett (9. plass), Siv Helen Rygh Torstensen, juridisk direktør i Equinor (10. plass), Kristine Ryssdal, juridisk direktør i Yara (11. plass), Siri Birgitte Bang Berge, juridisk direktør i Telenor (12. plass), Anne-Lene Midseim, juridisk direktør i Hydro (13. plass) og Camilla Tellefsdal Robstad, juridisk direktør i Orkla (14. plass). 

Landets mektigste kvinnelige advokater:

Navn Stilling
Siri Teigum (2)Leder av Advokatforeningen, partner i Thommessen og styreleder i Folketrygdfondet
Camilla Selman (15)Kommuneadvokat, Oslo
Liv Monica Stubholt (17)Partner i Selmer, styreleder i Morrow Batteries, styreverv i Vår Energi, Aker Carbon Capture, Sintef Energi mfl.
Kristin Veierød (18)Styreleder og partner i Hjort, styreleder i Redd Barna, Norsk Dekkruter og Mentor Medier
Bettina Banoun (19)Partner i Wiersholm, styremedlem i Vistin Pharma og Christen Sveaas Kunststiftelse
Anne Lise E. Gryte (20)Partner i Wiersholm, styremedlem i Awilhelmsen og styreleder i Styrelisten

Tallene i parentes viser plassering i den totale jussoversikten. KILDE: Kapital



Powered by Labrador CMS