Advokatfirma Bull Årstad står fortsatt uten revisor, flere måneder etter at forrige revisor trakk seg.

- Bull Årstad vurderer flere forhold rundt videre drift

Advokatselskapet klarte ikke å skaffe ny revisor innen fristen på tre uker. – Vi legger til grunn at vi har en løsning på plass om kort tid, sier daglig leder.

Publisert Sist oppdatert

Den 5. juli fratrådte RSM Norge som revisor for Bull Årstad med umiddelbar virkning. Siden har advokatfirmaet stått uten revisor.

Advokater som driver advokatvirksomhet har revisjonsplikt etter revisorloven, jf. advokatforskriften § 3a-9. I august sendte direktør Dag Eriksen i Tilsynsrådet derfor en e-post til Bull Årstad, der firmaet ble gitt en frist på tre uker til å rette opp i forholdet.

I dag gikk fristen ut, uten at noen ny revisor er blitt antatt.

– Med bakgrunn i den situasjonen Bull Årstad er i, er det naturlig at selskapet og dets advokater vurderer flere forhold vedrørende videre drift og organisering, sier Eriksen.

AdvokatWatch har også omtalt saken.

Avvikling er en av flere mulige løsninger

– Hva er en mulig konsekvens av at et advokatselskap blir stående uten revisor?

– En av flere mulige løsninger er at selskapet avvikles, sier Eriksen.

Direktøren forteller videre at Tilsynsrådet er i løpende dialog med Bull Årstad, og at han forventer en løsning innen kort tid.

Daglig leder i Bull Årstad, Lars Kåre Pedersen, forteller at advokatfirmaet har fått «verdifull rådgivning og bistand» fra Tilsynsrådet.

– Vi legger til grunn at vi har en løsning på plass om kort tid, sier han.

- Må avklare

Pedersen viser videre til de spesielle omstendighetene i saken.

– RSM Norge fratrådte uten varsel som vår revisor ved inngangen til sommerferien. Dette er jo en veldig spesiell sak på alle måter. Vi og påtroppende revisor trenger tid for å avklare alle mulige forhold, sier han.

– Mange revisorer er også inhabile på grunn av sin tilknytning til foretak som har vært långivere i Ousdals virksomhet, fortsetter Pedersen.

Fikk ikke varsel

Frem til fratredelsen hadde RSM vært Bull Årstads revisjonsselskap i en årrekke – siden 2018. RSM var også revisor for to av firmaene til Per Asle Ousdal. Da flere av kreditorene tidligere i sommer varslet krav også mot revisjonsselskapet, fant RSM ut at de måtte tre tilbake.

Fratredelsen falt ikke i god jord hos Bull Årstad.

– Vi stiller spørsmål ved måten RSM gjennomfører fratredelsen på, uten varsel. Vi mener revisor har opptrådt i strid med revisorloven, uttalte Pedersen i en melding.

Daglig leder fortalte også at de ønsket å kople Finanstilsynet på saken.

– Vi vurderer å klage fratredelsen inn for Finanstilsynet, sa Pedersen.

Finanstilsynet er et tilsynsorgan, og ikke et klageorgan, og har ikke anledning til å avgjøre enkeltsaker. Informasjon om klager utgjør samtidig viktige elementer i det underlagsmaterialet som Finanstilsynet benytter i sitt tilsynsarbeid.

Powered by Labrador CMS