Snorre Valdimarsson.

Samlet tjue fornybarselskaper for å finne svaret på hva som skal til for å bli et lavutslippssamfunn

- Kreftene må samles for å få utslippene ned, konstaterer Thommessen-partner Snorre Valdimarsson.

Publisert

Før han returnerte til advokatbransjen og ble partner i Thommessen, arbeidet Snorre Valdimarsson femten år i ledelsen til Norges største fornybarselskap internasjonalt, nemlig Scatec. 

Erfaringene derfra bar frukter med seg da Thommessen inviterte til samtale om det grønne skiftet under Arendalsuka, hvor nettopp lederne til tjue av landets fornybarselskaper deltok i panelet.

– Disse selskapene snakker ikke med hverandre vanligvis, mens vi snakker med alle. Vi hører problemene de ulike har, så vi vet at de baler med mye av det samme. Da er det fint å samle dem for å høre om deres visjoner for fremtiden, i tillegg til muligheter og utfordringer på veien mot å bli et lavutslippssamfunn, sa Valdimarsson like før lokalet ble fylt til randen av folk.

Vil samle kreftene

Selv har han ingen tro på at Norge får kuttet utslippene med 55 prosent innen 2030. Likevel er han klar på at klimakrisen må anerkjennes, og at kreftene må samles for å få utslippene ned.

– Innenfor sol og vind er det viktigste akkurat nå at regjeringen sørger for at Norges vassdrag- og energidirektorat får nok ansatte til å behandle konsesjonssøknader, og at direktoratet får marsjordre om faktisk å godkjenne konsesjoner, mener Valdimarsson.

– Industrien bak grønn ammoniakk og grønt hydrogen må ha nok strøm, teknologibedriftene trenger støtte, mens selskapene som investerer i disse selskapene søker bedrifter med god ledelse og gode markedsutsikter.

– Når politikere deltar på konferanser vanligvis, forsvinner de så snart de har holdt sitt innlegg. De blir sjeldent der for å lytte til dem som faktisk er i industrien. Under Arendalsuka blir de tvunget til det, og man får en reell dialog. Det er ikke bare slik at politikerne blir stående uimotsagt mens de proklamerer sitt partiprogram, sier Snorre Valdimarsson.

– Unik tilgang

Valdimarsson mener Arendalsuka gir en unik tilgang til industrien.

– Det har stor verdi. Man får tatt pulsen på næringen på en helt annen måte, i tillegg til at det er en fin profileringsmulighet. Samtidig er det veldig stimulerende å snakke om politikk og hva man ønsker å endre. Vanligvis snakker vi om konkrete saker vi skal løse, mens her går vi lenger, sier han.

Selv er Thommessen-partneren ekspert på strukturering, prosjektfinansiering, entreprise og transaksjoner innenfor fornybar energi.

– Det er veldig spennende å arbeide med spennet i denne bransjen. Alt fra store internasjonale oljeselskaper som skal gjennomføre tunge havvindprosjekter, til tre personer som har en veldig god idé.

Powered by Labrador CMS