Helle Lineikro og Randi Granvold.

Vil bli blant landets fem største advokatfirmaer utenfor Oslo

Tofte Hald vil bruke Arendalsuka til å posisjonere seg i markedet. Mandag inviterte firmaet til kickoff. Advokat og sjakk-ekspert Torstein Bae er også i byen for å snakke om varsling i bistand, kraftkrise i Afrika og om håp i en urolig verden.

Publisert Sist oppdatert

Over åtti mennesker var samlet på taket hos Tofte Hald da advokatfirmaet inviterte til åpning av Arendalsuka mandag kveld. Blant gjestene var både advokater og jurister, i tillegg til representanter fra lokalt næringsliv og organisasjonsliv. 

Ved å invitere til selve det advokatske avsparket for årets samfunnspolitiske møteplass, ønsket Tofte Hald, med daglig leder Randi Granvold i spissen, å markere den ferske sammenslåingen mellom sørlandets to største advokatvirksomheter - Tofte og Hald. 

- Da er det utrolig gøy å kunne gjøre noe spesielt. Samtidig er det en posisjonering. Vi ønsker å vokse og vi er allerede kraftig i vekst, sier hun til Advokatbladet. 

- Vi vil å ta jobbene hjem. Mange av de største selskapene drar til Oslo for å få hjelp, og det tenker jeg at unødvendig når vi har femti ansatte her. Vi har en ambisjon om å bli blant et av de fem største advokatfirmaene utenfor Oslo. Det har vi nesten nådd, og jeg tror kanskje at vi klarer det i år. Nå er det innen rekkevidde. Og så får vi se hva fremtiden vil bringe.

- Arendalsuka bidrar til tilgjengeliggjøring av advokater 

Gjennom de siste månedene har rikspressen tidvis vært preget av negativitet rundt advokatene og advokatens rolle. Det vil Granvold prøve å gjøre noe med.

Randi Granvold.

- Vi må åpne rommet vårt og fortelle litt om hva som brenner i våre hjerter. Mitt ønske er at det skal vi gjøre her. Min personlige ambisjon, er at alle skal vite at det er hos Tofte Hald det advokatoriske skjer gjennom Arendalsuka. 

Også Helle Cecilie Lineikro, leder av Advokatforeningen Vest-Agder krets, mener Arendalsuka er en god arena for å synliggjøre advokatene.

- Det at advokatene markerer seg her, med Advokatforeningen i spissen, er veldig viktig. Vi må skape mer bevissthet rundt advokatenes rolle. Bransjens tilstedeværelse under Arendalsuka kan bidra til en slik tilgjengeliggjøring. Kanskje kan det også bidra til å ufarliggjøre det å søke bistand hos en advokat, sier Lineikro.

Hun er tilknyttet firmaets kontorer i Kristiansand.

Tirsdag formiddag deltar Lineikro i en sesjon i regi av Advokatforeningen, der hun sammen med advokat Karianne Tilseth Berg og Stian Trones Bråstein, begge medlemmer av hovedstyret, skal svare på juridiske spørsmål fra publikum under sesjonen «Advokatene svarer». 

På takterrassen i lokalene til Tofte Hald i Arendal.

- Her får du hele blikket

Arbeidsrettsekspert Nicolay Skarning, partner i Simonsen Vogt Wiig, deltar på Arendalsuka for femte gang.

– Jeg deltar på alt som har med arbeidsliv å gjøre, og har vært på Fafo-båten i hele dag, der jeg blant annet har hørt på LO-lederen. Hovedtemaet nå er hvordan vi kan inkludere flere folk i norsk arbeidsliv. Hvordan vi får de unge som er utenfor til å komme inn, hvordan senke terskelen?

Nicolay Skarning, partner i Simonsen Vogt Wiig.

– Fafo arrangerer debatter om alt som skjer i arbeidslivet. Når jeg kommer herfra, synes jeg at jeg har fått et videre syn på ting. Vi advokater blir jo gjerne sittende inne i våre små saker, mens her får du hele blikket, og ser utover hele landskapet, og det gjør at jeg får en sånn inspirasjonboost av å være her.

- Flott å være her 

Torstein Bae, advokat og prosjektleder for formidling i Flyktninghjelpen, er en av mange advokater som har tatt turen til Arendal denne uken.

Mandag deltok han i en debatt om varsling i bistanden, arrangert av Panorama nyheter, et nettsted om bistand, globale forhold og internasjonal utvikling.

- Hvordan skal vi sørge for at varslere innenfor bistandsbransjen har tillit til at deres varsler blir håndtert på en god måte? Og hvordan skal vi klare å etterforske varsler, ofte under forferdelig vanskelige forhold? Dette er et veldig viktig, men vanskelig tema, sier Bae.

Torstein Bae deltar på Arendalsuka for første gang. – Jeg synes det er flott å være her. I Arendal kan man treffe nye kontakter, og det er et yrende liv, sier han.

Tirsdag skal han lede et arrangement om kraftkrisen i Afrika, arrangert av Flyktninghjelpen i samarbeid med Boston Consulting Group.

– Vi skal blant annet snakke om investeringer i kraft i Afrika og et prosjekt for finansiering av solkraft, der humanitære midler kombineres med midler fra næringslivet. 600 millioner mennesker i Afrika mangler energi, så dette er et avgjørende tema for verden, sier Bae.

I tillegg deltar han i en samtale ledet av Aftenposten-kommentator Harald Stanghelle som har tittelen «Hvor finnes håp når verden går av hengslene?»

I debatten deltar også Nobelkomite-leder Jørgen Watne Frydnes og VG-kommentator Hanne Skartveit.

Powered by Labrador CMS