Susanne Munch Thore.

Susanne Munch Thore forlater advokatbransjen

Nå er det utdanning av nye jurister som gjelder for den tidligere Arntzen de Besche-partneren og Wikborg Rein-toppen.

Publisert Sist oppdatert

Susanne Munch Thore, som siden 2020 har vært partner i Arntzen de Besche, har nylig valgt å legge advokatrollen på hylla.

I midten av august begynner hun nemlig i ny jobb som høyskolelektor ved Handelshøyskolen BIs Institutt for rettsvitenskap og styring.

- Jeg har vært i Arntzen de Besche i snart fem år, og jeg har trivdes så utrolig godt i det som er et fantastisk firma med flinke og trivelige kollegaer. Da jeg fikk muligheten til å begynne i akademia med noe nytt som jeg ikke har gjort før, kunne jeg derimot ikke la være å gripe den, sier Thore.

Susanne Munch Thore.

Hun har tidligere vært nestleder i Advokatforeningen, og har frem til i sommer vært leder av foreningens ekspertgruppe mot hvitvasking.

Før hun begynte i Arntzen de Besche, var hun i tillegg mangeårig partner i Wikborg Rein, og firmaets managing partner i fem år – frem til 2016. Hun var den første kvinnelige MP'en i ett av de fem største firmaene.

- Forlokkende med tett næringslivskontakt

Fremover er det altså i forelesningssalen, og ikke i retten eller i klientmøter, at Thore skal tilbringe tiden sin.

BIs kontaktflater mot næringslivet er noe av det som gjør den nye arbeidsplassen unik, forteller hun.

- De har virkelig en stor bredde når det gjelder jussformidling, og fremstår nyskapende både med den nye masteren i rettsvitenskap, og med andre studier som for eksempel økonomi og forretningsjuss og andre excecutive masterkurs. For meg virker dette veldig spennende.

Det var tilbake i 2022 at BI fikk grønt lys fra NOKUT til å opprette et eget masterprogram i rettsvitenskap, og skolen har dermed brutt opp master-monopolet til universitetene i Oslo, Bergen og Tromsø.

- Advokaterfaringen gir fordeler

Thore starter ikke helt med blanke ark når hun når tar steget inn i akademia. Siden årsskiftet har hun hatt en 20 prosents stilling ved samme institutt på BI, hvor hun har undervist i compliance og risikostyring.

Susanne har vært et forbilde for mange i advokatbransjen, hun har lang praktisk erfaring hun nå tar med seg til undervisning og hun har alltid engasjert seg i yngre advokaters utvikling og også særlig for kvinner i advokatbransjen. Jeg tror hun vil trives på BI og BI med henne.

Kristine Frivold Rørholt, advokat i DNB og nyvalgt leder i Advokatforeningens ekspertgruppe mot hvitvasking

Undervisning vil også bli hoveddelen av jobben fremover. Erfaringene fra advokatbransjen tror hun vil komme godt med.

 - Jeg gleder meg til å jobbe med studentene, og til å formidle mine erfaringer fra en lang yrkeskarriere i næringslivet. Som advokat har jeg blitt vant til å formidle til dels komplisert juss på en enkel og praktisk måte overfor klienter og andre jeg har holdt kurs for, og det er nok en egenskap jeg vil dra nytte av, forteller hun.

- Det er et sterkt faglig miljø på BI, så jeg føler meg både ydmyk og privilegert som får bli en del av det, tilføyer hun.

- Er advokatkappen lagt på hyllen for godt?

- Nå har jeg tatt et valg, og så får vi se hva fremtiden bringer. Jeg beholder advokatbevillingen ut året, men har ingen planer om å gjøre noe annet enn det jeg går inn for nå.

- Bankjobben gir nyttige perspektiver

Også hennes tid som leder i Advokatforeningens antihvitvaskingsutvalg er forbi. I juni ble ledervervet overtatt av DNB-advokat Kristine Frivold Rørholt.

Både Susanne Munch Thore (t.h.) og den nyvalgte lederen Kristine Frivold Rørholt (t.v.) har lenge engasjert seg i Advokatforeningens arbeid mot hvitvasking.

Rørholt har vært medlem i ekspertgruppen i flere år, og har jobbet med antihvitvasking som fagfelt siden 2008.

- Dette er et tema jeg er svært engasjert i, og jeg mener at min erfaring fra å jobbe i bank er et nyttig perspektiv inn i Advokatforeningens fagutvalg. Kunnskapen og bevisstheten om antihvitvasking har økt kraftig i advokatbransjen. Fremover tror jeg det er viktig å fortsette å øke kunnskapen om hvordan advokater kan misbrukes til hvitvasking, sier hun. 

EU har vedtatt store regelverksendringer på området, og vi vet at det vil bety endringer også i Norge, forklarer Rørholt. 

- Et annet viktig tema for utvalget fremover vil derfor være å følge med på arbeidet med implementering av nytt regelverk i Norge, og å sørge for at advokaters rolle og perspektiver tas inn i arbeidet. 

- Advokatforeningen har allerede signalisert at vi ønsker å delta i arbeidet med regelverksendringer i Norge, og der vil utvalget ha en sentral rolle, forteller Rørholt. 

Powered by Labrador CMS