Berit Knudsen og Rune Alsted Amundsen.

Flere verv som fast forsvarer og bistandsadvokat er tildelt

Rune Alsted Amundsen og Eirik Glad Balchen er nye faste forsvarere i Agder tingrett og Agder lagmannsrett, mens Berit Knudsen er blitt fast bistandsadvokat. I Hålogaland er Stein Nilsen gjenoppnevnt som fast forsvarer.

Publisert Sist oppdatert

I midten av september avga førstelagmann i Agder lagmannsrett, Guro Vale Kvavik, sin innstilling til to ledige verv som fast forsvarer i Agder tingrett- og lagmannsrett.

Det var totalt åtte søkere til vervene ved søknadsfristens utløp, og av disse var det  advokatene Eirik Glad Balchen, Rune Alsted Amundsen, Jarle Rudi og Line Heimdal Oaland som førstelagmannen valgte å innstille.

Nå har Domstolaministrasjonen fattet beslutningen om hvem av de fire som blir antatt til de to vervene. Fra 1. desember er det Eirik Glad Balchen og Rune Alsted Amundsen som blir faste forsvarere for de kommende seks årene.

Samtidig har advokat Berit Knudsen valgt å si opp sitt verv som fast forsvarer ved Agder tingrett og Agder lagmannsrett, fordi hun har blitt antatt som ny fast bistandsadvokat ved de samme domstolene.

Hun ble av førstelagmann Kvavik innstilt på førsteplass foran advokatene Therese Konstali og Kjetil Hauan Andersen.

Farsund-basert bistandsadvokat

Advokat Berit Knudsen.

Knudsen, som nå blir fast bistandsadvokat, har kontorsted i Farsund og vil primært være tilknyttet rettsstedet Farsund hva gjelder tingrettssaker.

Hun har siden 2008 jobbet i FarsundAdvokatene sammen med én annen advokat, hvor hun driver alminnelig advokatpraksis med hovedvekt på strafferett, arverett, familierett og barnevern.

Knudsen har ellers bakgrunn som skattejurist i Skatteetaten, og vervet som fast forsvarer hadde hun i ti år.

Tidligere politiadvokat

Advokat Rune Alsted Amundsen.

Hva gjelder de to faste forsvarerne, så er begge verv tilknyttet rettsstedet Kristiansand.

Amundsen har vært advokat i Advokatfirma Wigemyr & Co i Kristiansand siden 2020, og rykket opp til partner i fjor.

Før det jobbet han som politiadvokat i Agder politidistrikt.

Han har dessuten vært styremedlem i Advokatforeningen Vest-Agder krets siden 2021, og er i dag nestleder.

- Stolt og takknemlig

Advokat Erik Glad Balchen.

Også Balchen jobber som advokat i Kristiansand, i tillegg til at han har kontorplass i Kvinesdal.

Han har drevet egen advokatpraksis siden 2016, og i 2019 ble han tilknyttet advokatfellesskapet Advokatfellesskapet, som til sammen huser ni advokater.

- Vi som jobber med strafferett vet hvor viktig rollene våre er for klientene og som del av vår rettsstat. Jeg er derfor stolt og takknemlig over å være tildelt vervet som fast forsvarer, sier Balchen til Advokatbladet.

Advokat Stein Nilsen.

Kun én søker til Hålogaland

I Midte Hålogaland tingrett og Hålogaland lagmannsrett er advokat og partner i Eurojuris Nord, Stein Nilsen, gjenoppnevnt som fast forsvarer.

Han var den eneste søkeren til vervet.

Nilsen holder til i Harstad. Firmaet har ti ansatte advokater og fullmektiger, og ble dannet i 2020 da advokatfirmaene Eurojuris Harstad og Eurojuris Narvik fusjonerte.

Powered by Labrador CMS