Sivertsen og Lund var begge lagmenn i Borgarting lagmannsrett.

Disse skal erstatte de ferske høyesterettsdommerne

Borgarting får nye lagmenn og lagdommere. Nye dommere får også flere tingretter. I tillegg er en ny sorenskriver innstilt. Ta en titt på CV-ene til noen av dommerne her!

Publisert Sist oppdatert

I mai ble Eyvin Sivertsen og Christian Lund innstilt til Høyesterett. I sommer ble begge formelt utnevnt til nye høyesterettsdommere. 

Øistein Aamodt er ny lagmann. Her er hans CV.

Sivertsen og Lund var begge lagmenn i Borgarting lagmannsrett. Lund fikk rollen i 2020, mens Sivertsen ble lagmann i 2022. I Borgarting er alle lagmenn avdelingsledere. 

I går holdt Innstillingsrådet for dommere et nytt møte. Her ble det funnet frem til erstattere for de to tidligere lagmennene.

Nye lagmenn

Lagdommerne Øistein Aamodt og Ida Skirstad Pollen er innstilt på henholdsvis første og annen plass, og blir med det nye lagmenn i Borgarting. Begge to er allerede konstituert i stillingene.

Aamodt ble uteksaminert fra UiO i 2001. Han tiltrådte som utreder for Høyesterett i 2006. I 2011 ble han nestleder for den juridiske utredningsenheten, og ble senere assisterende direktør i Høyesterett. Han har også tidligere vært skattejurist ved Østfold fylkesskattekontor og seniorskattejurist i Skattedirektoratet. Aamodt har også vært fagansvarlig i Skatteetaten. 

Pollen er en del av ledergruppen i Borgarting, er fra Stabæk i Bærum og bor i Oslo. Hun har blant annet vært sekretariatsleder av den uavhengige Koronakommisjonen. I likhet med Aamodt, har Pollen altså vært konstituert som lagmann den seneste tiden. 

Pollens CV.

Lagdommer Jan Eivind Norheim ble innstilt som nummer tre. Norheim har jobbet i Borgarting siden 2018 og har bakgrunn fra Oslo statsadvokatembeter. 

En nåværende statsadvokat, Tomasz Edsberg, ble innstilt på fjerdeplass. Han har vært statsadvokat siden 2018. Edsberg har også bakgrunn blant annet fra Kommuneadvokaten i Oslo.

Innstilling til to embeter som lagmann ved Borgarting lagmannsrett:

1. Lagdommer Øistein Aamodt

2. Lagdommer Ida Skirstad Pollen

3. Lagdommer Jan Eivind Norheim

4. Statsadvokat Tomasz Edsberg

Nye lagdommere i Borgarting

I tillegg til innstillingen som ble gjort for stillingene som lagmenn ved Borgarting, ble det gjort innstilling til ledige embeter som lagdommer  ved Borgarting.

Utlysningen som lagdommer gjaldt opprinnelig kun to embeter. På grunn av de interne opprykkene i Borgarting, var det plutselig fire ledige embeter som lagdommer på tidspunktet for innstillingen. 

Tomasz Edsberg ble i statsråd 30. november utnevnt til statsadvokat i 2018.

Anne Kristin Vike er innstilt på topp av Innstillingsrådet. Hun har vært konstituert som lagdommer i Borgarting et par måneder, men har lang fartstid som dommer. Hun har nemlig vært tingrettsdommer i nesten 20 år, i Drammen. Vike har også erfaring fra Høyesterett, i kraft av at hun tidligere var utreder der.

Annika Elisabeth Johanna Lindström er innstilt på annen plass. Også hun har vært konstituert lagdommer i Borgarting i flere måneder. Før den tid var hun dommer i Asker og Bærum tingrett. 

På tredjeplass finner vi Tomasz Edsberg. Han er cand.jur. fra UiO i 2003, og jobbet som advokat hos Kommuneadvokaten i Oslo fra 2006. Han har vært statsadvokat i Oslo siden 2018, og fikk møterett i 2017. 

Christopher Haugli Sørensen har Innstillingsrådet plassert på fjerdeplass. I august ble han konstituert som lagdommer i Borgarting. Før den tid jobbet han for øverste instans: I januar 2018 ble han nestleder i juridisk utredningsenhet i Høyesterett. 

Sørensen har også vært vitenskapelig assistent ved Nordisk institutt for sjørett, vernepliktig jurist i Forsvarsdepartementet, samt dommerfullmektig i Oslo byfogdembete og i Oslo tingrett. 

Innstilling til fire embeter som lagdommer ved Borgarting lagmannsrett

1. Nestleder/tingrettsdommer Anne Kristin Viken

2. Tingrettsdommer Annika Elisabeth Johanna Lindström

3. Kommuneadvokat Tomasz Edsberg

4. Assisterende direktør Christopher Haugli Sørensen

Ny dommer i Volda

Magni Snipsøyr er tilknyttet Wiersholm.

Innstillingsrådet har også behandlet søknader til stilling som tingrettsdommer ved Møre og Romsdal tingrett (rettssted Volda).

Enstemmig har Innstillingsrådet plassert advokat Magni Snipsøyr på førsteplass. Også Snipsøyr er konstituert dommer på tidspunktet for innstillingen. Av denne årsak er hun i permisjon fra Wiersholm, hvor hun arbeider med sivilrettslig tvisteløsning og prosedyre. 

Snipsøyr har også erfaring fra Hjort, hvor hun fikk sin advokatbevilling i 2018. Den nybakte tingrettsdommeren har også erfaring som internadvokat, ettersom hun hadde et secondment hos DNB i 2020. 

Jurist Rebekka Valde Bjørnøy ble innstilt på annen plass. Hun er utdannet ved UiB. 

Innstilling til embete som tingrettsdommer ved Møre og Romsdal tingrett (rettssted Volda)

1. Advokat Magni Snipsøyr

2. Jurist Rebekka Valde Bjørnøy

Ny dommer i Kongsvinger

Romerike og Glåmdal tingrett (rettssted Kongsvinger) har også lyst ut et ledig embete som tingrettsdommer. Innstillingsrådet har innstilt politiadvokat Ellen Malmberg på førsteplass til dette embetet. Også hun har vært konstituert tingrettsdommer en stund. 

Rollen som politiadvokat har Malmberg hatt i en årrekke. Siden 2008 har hun jobbet i Innlandet politidistrikt, senest som politiadvokat 2. 

Malmberg er innstilt foran nemdleder og konstituert tingrettsdommer i Trøndelag tingrett, Elisabeth Skjelle Aasdal, og konstituert pasient- og brukerombud i Oslo, Mette Berget Bråthen.

Innstilling til embete som tingrettsdommer ved Romerike og Glåmdal tingrett (rettssted Kongsvinger)

1. Politiadvokat 2 Ellen Malmberg

2. Daglig leder/nemndleder Elisabeth Skjelle Aasdal

3. Konstituert pasient- og brukerombud Mette Berget Bråthen

Ny sorenskriver

På mandagens møte ble det også gjort innstilling til embete som sorenskriver ved Sogn og Fjordane tingrett: Tingrettsdommer Knut Banken Broberg er innstilt på topp til dette embetet. 

Broberg ble født i 1970 og bor i Florø. Han er cand. jur fra UiO i 1996. Han har bakgrunn fra påtalemyndigheten og ble i 2019 tilsatt som den aller siste rådmannen i Flora kommune. 

Innstilling til embete som sorenskriver ved Sogn og Fjordane tingrett

  1. Tingrettsdommer Knut Banken Broberg
Powered by Labrador CMS