Låneskandalen i Sandnes: Avdød advokat involvert i en rekke selskaper

Hadde indirekte eierskap i selskaper som blant annet drev med eiendom, krypterte samtaler og catering.

Publisert Sist oppdatert

Tilbake i juli ble det begjært oppbud i den avdøde Sandnes-advokatens to private selskaper. Ett av disse var Otica AS. 

I Otica ble det funnet betydelige verdier. Selskapets aktiva besto av blant annet eiendommer, løsøre, fordringer og bankinnskudd med en samlet anslått verdi på cirka 11,5 millioner kroner. Samtidig hadde selskapet en samlet gjeld på 13,5 millioner kroner. 

Sør-Rogaland tingrett anså derfor selskapet som ute av stand til å betjene hele den utestående gjelden.

Gjennom det nå avviklede selskapet hadde den avdøde advokaten indirekte eierskap i en rekke selskaper.

Eide en femtedel av kontorlokalene

Ett av disse selskapene var Brødregata 7 AS, stiftet i 2001. Den avdøde partneren eide tjue prosent av aksjene i dette selskapet. Resten av aksjene eies av fire andre partnere i Bull Årstad. 

Aksjeselskapet driver med utleie av fast eiendom, og leier blant annet ut lokaler til Bull Årstad advokatfirma, som i Stavanger har forretningsadresse Brødregata 7. 

Ett av de andre selskapene Otica hadde eierandeler i, var Torvmyrvegen 8 AS. Her var eierandelen femti prosent. 

Selskapets vedtektsfestede formål er å investere i andre selskaper gjennom aksjekjøp.

Odd Helge Askeland er daglig leder, og eier de resterende femti prosentene gjennom firmaet Askeland Eiendomsutvikling AS. Askeland ønsker ikke å kommentere den forretningsmessige forbindelsen til den avdøde advokaten.

- Jeg ønsker ikke å kommentere saken. Men dette er veldig trist og belastende for de nærmeste pårørende, sier han. 

Boligprosjekt i Sandnes

Advokat Per Sekse, som ble utpekt av bostyrer Flemming Karlsen til å håndtere avviklingen av Otica, forklarer at den avdøde advokaten var involvert i et boligprosjekt.

- Otica eide femti prosent av aksjene i Torvmyrvegen 8 AS, og hadde et prosjekt i Jonas Lies gate, sammen med Askeland Eiendomsutvikling. Boligprosjektet har foreløpig ikke funnet sammenheng med lånevirksomheten, sier Sekse.

Den avdøde advokaten hadde også 28 prosent eierandel i selskapet Secuwine AS. Dette selskapet utvikler og leverer sikkerhetsprogramvarer for krypterte samtaler. I fjor hadde selskapet et årsresultat på minus 1,6 millioner kroner. 

Eide en fjeredel av cateringselskap

Den avdøde Sandnes-advokaten hadde dessuten en betydelig eierandel i cateringselskapet Servit Catering: Her eide den tidligere Bull Årstad-partneren om lag 25 prosent.

I fjor hadde cateringselskapet, som ble etablert i 1991, en omsetning på nærmere tretti millioner kroner. Selskapet sysselsetter 36 personer. 

Rapport fra bostyrer klar 1.oktober

I det siste har flere eiendommer tilhørende det nå konkursrammede Otica blitt lagt ut for salg. Tidligere i august ble en av eiendommene annonsert for salg med en prisantydning på nærmere 5,8 millioner kroner. Også en familieeiendom i Søgne skal legges ut for salg i tiden som kommer.

To biler som også var eid av Otica er dessuten lagt ut for salg. Det dreier seg om 2023-modeller av Land Rover Defender og Range Rover. Defenderen har en prislapp på 1,8 millioner kroner, mens Range Roveren er lagt ut for salg til 2,3 millioner. Det er ByMedhus som håndterer salget. 

Bostyrer, advokat Flemming Karlsen, som håndterer det insolvente dødsboet etter advokaten, er i gang med å utarbeide en rapport til de over ett hundre kreditorene. Han antar at denne vil bli klar innen den 1. oktober i år.

Powered by Labrador CMS