- Vi sender våre varmeste tanker til hans familie, skriver Bull.

Tidligere Bull-partner er død

Haakon Ihlen Haraldsen, som jobbet i Bull i nesten 40 år, har gått bort etter en kort, men alvorlig sykdomsperiode.

Publisert Sist oppdatert

Haakon Ihlen Haraldsen (76) gikk bort den 30. juli 2024. Bortgangen kom overraskende etter et kort, men alvorlig sykdomsforløp, skriver Bull i en melding.

Haraldsen ble uteksaminert fra UiO i 1973, og var senere tilknyttet universitetet som assistent. 

Han startet jurist-karrieren i Sør-Gudbrandsdal tingrett. Deretter jobbet han i Thommessen i om lag syv år, før han begynte i Bull i 1984. Han tiltrådte som partner i firmaet ett år senere, i 1985. 

Haraldsen sluttet i Bull ved årsskiftet 2022/2023, som følge av alder. 

- Hel ved

- Haakon var hel ved, en hedersmann og et vandrende leksikon. Han var en som alltid delte raust av sin kunnskap, og hans lune vesen og gode humør skapte en positiv atmosfære i gangene, skriver Bull.

- Haakon hadde alltid fokus på Bull og fellesskapet, og ikke bare seg selv. Som en uvurderlig støtte i faglige spørsmål, på prosess, og i etiske dilemmaer, satte han sitt preg på mange områder.

Bull skriver videre at den tidligere partneren var en «uvurderlig mentor og læremester for yngre fullmektiger og advokater». 

- Det var mange som lente seg på Haakon. Han kommer til å bli dypt savnet. Hans bidrag til Bull vil bli husket med stor respekt og stolthet, skriver Bull. 

- Arbeidet hans utgjør grunnstammen

Haraldsen bidro også betydelig til Advokatforeningens arbeid med etikk. Blant annet ledet han foreningens etikkutvalg, og skrev kommentarutgaven om reglene for god advokatskikk. 

- Haakon måtte, sammen med de andre i etikkutvalget, gjennomgå og systematisere det omfattende materialet som disiplinærorganenes praksis representerte, og på grunnlag av dette utlede generelle retningslinjer. I dag ligger kommentarutgaven på Advokatforeningens nettside, og den blir løpende oppdatert. Men arbeidet som Haakon gjorde, utgjør fremdeles grunnstammen, sier generalsekretær i Advokatforeningen, Merete Smith.

Haraldsen var også en viktig tillitsvalgt i Advokatforeningen. 

- Haakon hadde også andre verv i Advokatforeningen, og de siste årene som vara i Disiplinærnemnden. Han hatt ulike verv i om lag 30 år, sier Smith.

- På vegne av Advokatforeningen vil jeg takke for den langvarige og viktige innsatsen for foreningen. Han har satt spor som vil ha betydning mange år fremover.

Haraldsen ble bisatt i dag, den 12. august, ved Vestre gravlunds Nye kapell. 

Her finner du minnesiden. 

Powered by Labrador CMS