Frode Støle og Jens Naas-Bibow ser frem til å hjelpe kundene fra sitt nye firma 1,5.

Tidligere Thommessen-kompanjonger satser med nytt fornybar-firma

- Vi er helt tydelige på at vi vil jobbe med klienter som setter bærekraft i førersetet, sier Jens Naas-Bibow, som sammen med Frode Støle har startet opp advokatfirmaet 1,5.

Publisert Sist oppdatert

Frode Støle og Jens Naas-Bibow var i en årrekke advokater sammen i Thommessens fornybar-avdeling. Mens førstnevnte de siste sju årene har vært dommer i Oslo tingrett, har Naas-Bibow de siste årene ledet Thommessens fornybarsatsning.

- I femten år har vi innimellom vært inne på tanken om å starte opp et advokatfirma sammen. Nå kom det en situasjon der det passet bra for oss begge, sier Frode Støle til Advokatbladet.

Han legger til at 1,5 skal være et nisjefirma som rendyrker seg mot fornybar energi, bærekraft og infrastruktur.

- Tanken er å bruke jussen som et verktøy for å hjelpe kundene våre med å bidra til å nå 1,5-gradersmålet i Paris-avtalen, sier Støle.

Advokatbladet møtte de to advokatene Frode Støle og Jens Naas-Bibow fra firmaet 1,5 slik firmaet vil møte mange av sine klienter i fremtiden - i et videomøte.

- Må sette bærekraft i førersetet

Også kollega Jens Naas-Bibow gleder seg over sin nye jobb.

- Ettersom jeg har vært i en utrolig velsmurt organisasjon i så mange år, er det gøy å se hva man kan få til på egen hånd. Jeg synes det er ekstra morsomt å kunne bygge opp noe fra bunnen av sammen med Frode, sier Naas-Bibow, som ser frem til å dykke ned i juridiske problemstillinger og rammebetingelser i fornybarsektoren.

- Det ligger i kortene at vi skal bruke tiden på ting som virkelig betyr noe, og jobbe med de samme kundene over mange år for å få til endringer. Hvis vi skal få til det må vi også velge bort noe, understreker Naas-Bibow.

Jens Naas-Bibow har tjue års erfaring fra Thommessen. Nå ser han frem til et nytt prosjekt.

Han legger til at firmaet vil takke nei til oppdrag som ikke passer profilen, både med tanke på type kunder, oppdrag og samarbeidsform.

- Vi er helt tydelige på at vi vil jobbe med klienter som setter bærekraft i førersetet fra bunnen av, og ikke bare er litt opptatt av det på siden av hovedvirksomheten. Vi skal jobbe med prosjekter der vi mener vi kan gjøre en forskjell, og der vi mener vi vil være et bedre alternativ for kundene våre enn det konkurrentene våre vil være, sier Naas-Bibow.

- Har advokat-sperre

Kollega Støle peker på at deres hovedkonkurrent ikke alltid vil være andre advokatfirmaer.

- Vår største konkurrent kan også være at kunder ikke bruker juridiske tjenester, altså at selskaper som egentlig har bruk for det har en sperre for å benytte rådgivning fra advokater i en tidlig fase, sier Støle.

Frode Støle forlot nylig en stilling som dommer i Oslo tingrett til fordel for ny advokatjobb.

- For å få til dette står vi som en liten aktør friere til å bestemme hvordan vederlagsstrukturen på tjenestene våre skal være, forklarer Støle.

Foreløpig vil firmaet operere fra hjemmekontor. Slik kan det fort bli også etter pandemien.

- Vi kommer nok ikke til å ha et stort representasjonskontor i Oslo sentrum i fremtiden heller. De fleste kundene våre vil holde til utenfor Oslo, og vi vil ha mange videomøter også etter Covid19-pandemien. Det er både effektivt og klimavennlig. I tillegg vil vi nok også møte noen av kundene der de holder til, sier Støle, og legger til at de bygger 1,5 fulldigitalt og papirløst opp fra bunnen av, både opp mot kundene og domstolene.

Powered by Labrador CMS