SANDS ble onsdag hedret for sin innsats i Westerdals-saken. Partnerne Lars Tormodsgard og Morten Hugo Berger var tilstede for å motta prisen.

Westerdals-søksmål ble årets sak: - Utmålingen kunne fort gått en annen vei

Lars Tormodsgard, Morten Hugo Berger og Gisle Edvard Årnes ble hyllet for Westerdals-søksmålet under Finansavisen Jus-fest på Grand hotell i Oslo.

- Dette er utrolig gøy! Westerdal-saken var en sak som ble utrolig viktig å vinne, siden vi fikk et litt spesielt forhold til en klientgruppe som både var engasjert og involvert, sier Lars Tormodsgard til Advokatbladet.no.

Se videointervju med Lars Tormodsgard og Morten Hugo Berger i vinduet under:

https://vimeo.com/255906426

Sammen med Morten Hugo Berger og Gisle Edvard Årnes var han SANDS' partnere på saken, der 472 tidligere Westerdals-studenter fikk tildelt om lag 60.000 kroner hver i erstatning.

Kollega Morten Hugo Berger tillegger at resultatet, især utmålingen, fort kunne ha gått en annen vei.

- Men vi hadde en god følelse, og hadde funnet et par gode grunnlag som ikke hadde vært særlig brukt i rettspraksis tidligere, men som vi mente ville lede til et godt resultat, sier Berger.

Berger og Tormodsgard var til stede for å ta imot prisen onsdag kveld da Finansavisen Jus  i forbindelse hadde invitert til middag og prisutdeling på Grand hotell i Oslo.

Les også: Morten Goller topper Finansavisen-kåring igjen: Utrolig hyggelig å bli stemt frem av konkurrentene

474 elever til sak

Sands brukte totalt 1200 timer på gruppesøksmålet fra 474 tidligere elever mot Westerdals. Elevene fikk utbetalt 29 millioner kroner som de hadde betalt for mye i skolepenger, og noen av elevene fikk også igjen penger de hadde betalt i renter til Lånekassen, pluss forsinkelsesrenter.

"Vi sa til våre klienter at vi mente deres sak ville stå seg i retten selv om Westerdals kom med et tilbud om forlik som mange andre studenter hadde akseptert", sier managing partner Ernst Ravnaas til Finansavisen.

Arbeidet med å regne ut hvor høye krav hver enkelt elev hadde mot skolen, var svært krevende, forteller han.

Strategi-og utviklingsredaktør i firmaet, Paul Bellamy, forteller til Advokatbladet at SANDS fikk gode tilbakemeldinger på modellen de brukte til å regne ut kravene for hver enkelt.

- Vi er meget fornøyde med at vi ikke trengte å engasjere eksterne økonomikonsulenter. Våre egne «in-house» siviløkonomer og revisorer jobber side om side med advokatene, blant annet med transaksjonsstøtte, restrukturering & insolvens og, slik det var i dette tilfelle, støtte tvistesaker der økonomisk analyse, samt beregning av tap og erstatningskrav for våre klienter, er viktig, påpeker Bellamy.

Enorm respons fra klientene

Sands brukte også en lukket Facebook-gruppe og webinarer for å holde kontakt med klientgruppen.

"I ettertid har vi fått enorm respons fra klientene. For dem handlet det nemlig ikke bare om penger. Mange var vel så motivert av å rette det de oppfattet som en grov urett de ble påført av skolen", sier Ravnaas.

Westerdals hadde i flere år krevd mer enn tillatt i skolepenger, uten å inneha dispensasjon for dette. 1324 elever fikk tilbud om tilbakebetaling av 60 prosent av beløpet som var for mye innbetalt, skriver Finansavisen.

"850 elever takket ja, noe som kostet skolen nærmere 30 millioner kroner".

 

 

Konferansier Odd Magnus Williamson la ikke skjul på sin takknemlighet overfor SANDS-partnere Lars Tormodsgard (t.v.) og Morten Hugo Berger . Den populære komikeren er nemlig tidligere Westerdals-elev - og en av saksøkerne som vant frem!
Powered by Labrador CMS