Saida Begum.

Nye partnere i SANDS og Glittertind

Mens Saida Begum slutter i SANDS for å bli partner i Glittertind, styrker SANDS Ålesund-kontoret med Lars Erik Berild Schjeide.

Publisert

Søndag meldte Glittertind at firmaet gjør endringer i partnerstaben når Saida Begum kommer inn. 

«Glittertind og SANDS har samarbeidet i et større sakskompleks i de siste to årene og har nylig gjennomført en større hovedforhandling sammen. Gjennom denne prosessen har vi lært å kjenne Begum godt – som en meget dyktig jurist og prosedyreadvokat», skriver managing partner, Aron Solheim, i en pressemelding. 

- Det største talentet

Begum kommer til Glittertind fra en rolle som senioradvokat i SANDS. Hun har lang erfaring med offentlig myndighetsutøvelse både som advokat og Høyre-politiker. 

I sju år var Begum politiker på heltid, blant annet som Høyres ordførerkandidat i Oslo i 2019, og som statssekretær i Arbeids- og sosialdepartementet under Torbjørn Røe Isaksen mellom 2020-2021.

«Vi har i løpet av de seneste årene sett en tydelig utvikling mot stadig flere oppdrag som går på prøving av det offentliges myndighetsutøvelse i lys av de internasjonale forpliktelser som Norge har påtatt seg», skriver Solheim.

Internasjonaliseringen av retten har medført økt behov for rettslig prøving av myndighetenes lovgivning, forskrifter og enkeltvedtak. Begum har i de siste årene opparbeidet seg god kompetanse innenfor dette området, der hun også har kunnet dra nytte av sin erfaring som toppolitiker.»

Begum har arbeidet i SANDS de siste tre årene. På LinkedIn beskrives hun av sin tidligere arbeidsgiver og mentor, Morten Steenstrup, som «(...) det største talentet jeg har jobbet med over mine snart 50 år.»

Lars Erik Berild Schjeide.

- Ikke tilfeldig

Mens Begum går ut, er det en ny partner som kommer inn, og Wikborg Rein-advokat Lars Erik Berild Schjeide har meldt overgang til SANDS. 

Schjeide har spesialisert seg som tvisteløsningsadvokat innenfor entreprise og kontraktsrett. 

- At valget falt på SANDS er ikke tilfeldig. Jeg kommer inn i et av landets største og beste entrepriserettsmiljøer, hvor jeg kjenner mange av mine nye kollegaer fra tidligere. Det blir inspirerende å være en del av et så sterkt fagmiljø, og jeg ser frem til å bidra med min erfaring og kompetanse, sier Lars Erik Berild Schjeide i en pressemelding. 

Han skal jobbe ved SANDS' kontor i Ålesund. 

- Vi er alltid på utkikk etter dyktige advokater, og med Lars Erik på laget underbygger vi vår sterke posisjon innenfor entrepriserett. Rekrutteringen av Lars Erik er dessuten viktig for vår satsning i Ålesund, hvor vi ønsker å signere flere advokater i tiden som kommer, sier managing partner Thomas Sando.

Powered by Labrador CMS