Las Palmas, Gran Canaria.

Inviterer advokater til nettverksbygging i Las Palmas

- For advokater er det uunngåelig ikke å møte sine fagfeller som motparter og konkurrenter, sier Harald Strandenæs, som sammen med sitt advokatfirma vil lage en arena for å knytte bransjen tettere sammen.

Publisert

I slutten av november inviterer det Oslo-baserte Advokatfirmaet Strandenæs til advokatsamling på Gran Canaria. 

«Kurssamlingen er lagt opp for å fremme de gode diskusjonene, og åpne for nettverksbygging på tvers av fagområder og advokatforetak», skriver firmaet i invitasjonen som er publisert på firmaets nettsider

Fagsamlingen skal ha hovedfokus på å skape trygghet i advokatrollen, forteller arrangør Harald Strandenæs i en pressemelding.

- Jeg lurer på om mange advokater i virkeligheten går rundt med en konstant angst for å bli gjennomskuet av bransjekolleger? Jeg tror mange trenger å senke skuldrene, og forstå at «større medalje» også har større bakside, sier han. 

Opplever advokatbransjen som umoden

Selv opplever Strandenæs det han omtaler som en tilbakeholdenhet blant bransjekollegaer når det kommer til erfaringsutveksling.

Harald Strandenæs er en erfaren kursholder, og er spesialisert i skatterett, transaksjoner, omorganiseringer, styrearbeid og prosedyre.

- Som bransje synes jeg advokatbransjen er merkelig umoden. Advokater greier ikke å samhandle om felles utfordringer og felles løsninger. Sannheten er at de fleste i dag sliter med å tilpasse seg den nye virkeligheten, som innebærer presset på compliance, work-life-fokus blant ansatte og stadig mer kompetente og krevende klienter, sier han.

Han forstår samtidig hvor denne avstanden kommer fra. 

- For advokater er det uunngåelig ikke å møte sine fagfeller som motparter og konkurrenter, og da er det naturlig at man blir hemmelighetsfull og skjuler seg bak avmålt arroganse, mener han.

Det er også dette Strandenæs og kollegaene ønsker å gjøre noe med.

- Skal vi som profesjon opprettholde den tilliten som samfunnet gir oss, må vi være ydmyke nok til å se at vi må forbedre oss, sier han.

Flere kursdager

Fagsamlingen skal foregå i Las Palmas fra 22.-26. november, opplyser firmaet.

På kursplanen står blant annet advokatlov og taushetsplikt, GDPR, antihvitvasking, AI, sterke og svake sider ved ulike organisasjons- og selskapsformer, samt diverse temaer knyttet til skatt og avgift. 

Powered by Labrador CMS