Kluge blir en del av det globale advokatfirmaet CMS, forteller MP Bjørnar Alterskjær.
Foto: Henrik Skjevestad
Kluge endrer navn og blir del av et internasjonalt advokatfirma
- Vi ser for oss mer samhandling, særlig med advokater i for eksempel Tyskland, og England, sier managing partner Bjørnar Alterskjær.
Fra og med oktober, etter at integrasjonsprosessen er gjennomført, endrer firmaet navn til CMS Kluge, og blir samtidig del av et større internasjonalt advokatfirma.
CMS er et topprangert globalt advokatfirma med over fem tusen advokater i sytti byer verden over.
- Vi opplever at klientene i større og større grad ikke er bundet av landegrensene, og spør oss om vi kan fikse oppgaven, sier managing partner Bjørnar Alterskjær i Kluge.
CMS
- Etablert av seks europeiske firmaer i 1999.
- Har i dag 76 kontorer i 70 byer i 43 land.
- Har om lag åtte tusen ansatte, over 1100 partnere og over fem tusen advokater.
- Rangert som et Top 10 Global Law Firm.
- Jobber innenfor en rekke områder, som bank og finans, konkurranserett og EU, tvisteløsning, energi og klima, hotell og fritid, corporate / M&A, og arbeidsrett.
CMS og Kluge håper å oppnå sterke synergier innen blant annet energi, M&A og teknologi, noe som gir betydelige muligheter for internasjonal rådgivning og transaksjonsarbeid, forklarer Alterskjær.
CMS har etablert en rekke såkalte cross-border faggrupper bestående av advokater fra flere land, for eksempel innen miljø.
Energi- og klima-gruppen, som ledes fra London, består av 450 advokater og er et av verdens største juridiske fagmiljøer innenfor feltet, ifølge CMS' egne nettsider.
Vil bort fra bestevenn-strategien
Alterskjær viser til at Kluge i likhet med andre norske advokatfirmaer til nå har hatt en såkalt bestevenn-strategi, altså at de har benyttet advokatfirmaer i andre land som de har opparbeidet kjennskap til.
- Ved å bli en del av CMS kan vi rådgi våre klienter enda bedre og mer effektivt i forbindelse med oppdrag som har en internasjonal tilknytning. Det vil bli en god del flere oppdrag på tvers av ulike land, og vi ser for oss mer samhandling, særlig med advokater i for eksempel Tyskland, og England, sier Alterskjær.
CMS er opptatt av faglig samarbeid, så når grensene åpner igjen ser Kluge for seg at det vil bli både faglige og sosiale samlinger.
- Det kan være en samling om GDPR i Frankfurt eller en fotballturnering med ansatte fra de andre kontorene. Dette er noe vi kommer til å prioritere.
Kluge vil også kunne utnytte fellesressurser i CMS innen IT, teknologi- og kompetanseutvikling.
- Vi ser at kundene har større og større forventninger, slik at selv vi som et stort norsk advokatfirma, er for små når det kommer til å utvikle gode egne legal tech-løsninger.
Skal sende advokater på utenlandsopphold
Alterskjær ser også for seg utplassering av advokater av ulik varighet både inn og ut av Norge.
- Om du har en tilknytning til Spania vil du eksempelvis ha muligheten til å ta en utveskling i Madrid, og komme tilbake med verdifull internasjonal erfaring, sier Alterskjær - og legger til at han også ser frem til å få internasjonale kolleger som tar utplassering i Norge.
- Og å kunne ringe en kollega som jobber med det samme fagområdet i et annet land for å drive erfaringsutveksling, vil både være faglig bra - og gjøre hverdagen for den enkelte advokat enda morsommere.
- Hva blir den største utfordringen for å få dette til å lykkes?
- Å sette av nok tid og ressurser til å bli kjent med folk. Derfor kommer vi til å investere kraftig, og prioritere å reise på de møteplassene som finnes. Det vil være en investering å sende folk på utveksling - men hvis vi først skal gjøre dette, vil vi gjøre det skikkelig.