David Toska (t.h.) i retten i forbindelse med domsavsigelsen i 2007.

Nokas-raner David Toska blir daglig leder i Wayback

Nå skal han hjelpe andre straffedømte i overgangen tilbake til samfunnet etter endt soning. 

Publisert Sist oppdatert

Det var BT som først meldte nyheten.

David Toska trer inn i rollen som leder for Waybacks avdeling i Bergen 2. september, bekrefter nestleder Johan Lothe. 

Den ideelle stiftelsen har som mål å hjelpe tidligere straffedømte med tilbakeføring til samfunn og arbeidsliv, slik at de ikke vender tilbake til kriminalitet og rus etter endt soning. Overgangen til frihet blir tilrettelagt blant annet gjennom å koordinere oppfølging fra instanser som NAV, sosialkontor, utdanningsinstitusjoner, helse og rusomsorg.

Til BT sier Lothe at det er Toskas egen erfaring med kriminalomsorg og tilbakeføring som har vært avgjørende for beslutningen.

Utpekt som hjernen

Det var tilbake i 2004 at David Toska var med på å gjennomføre norgeshistoriens største ran på tellesentralen tilhørende Nokas i Stavanger. En politimann ble drept og 57,4 millioner kroner ble stjålet.

Til sammen tretten personer ble dømt for handlingene, og Toska ble utpekt som selve hjernen bak ranet. Han fikk en dom på 20 års ubetinget fengsel, og ble løslatt i 2018 etter å ha sonet i 13 år.

Siden den gang har 48-åringen vært boende i fødebyen Bergen, hvor han nå altså starter sin karriere i Wayback. I løpet av soningstiden fullførte han for øvrig en bachelorgrad og ble dataingeniør. 

Powered by Labrador CMS