Kristin Hjelmaas Valla, Thomas Sando og Herdis Helle skal revidere konkurranseloven.

Sjekk hvilke advokater som er oppnevnt i statsråd! 

Både utvalget som skal revidere konkurranseloven og Tilsynsrådet for kriminalomsorgen skal ledes av advokater. 

Publisert Sist oppdatert

I statsråd fredag formiddag ble totalt seks advokater oppnevnt til nye verv. Fire av dem skal både lede og sitte i utvalget som skal revidere konkurranseloven. 

I spissen for utvalget er Kvale-partner Kristin Hjelmaas Valla, som er leder for advokatfirmaets avdeling for konkurranserett. Fra advokatbransjen har hun med seg managing partner i SANDS, Thomas Sando, samt LO-advokat Herdis Helle. Også internadvokat i NHO, Halvor Even Sigurdsen, er oppnevnt som medlem. 

Varsler full gjennomgang

Regjeringen har mål om å få på plass «et moderne og forenklet konkurranseregelverk», heter det i en pressemelding. 

– I år er det 20 år siden konkurranseloven trådte i kraft, og det er mer enn ti år siden loven ble revidert. Det har skjedd mye i konkurransepolitikken og samfunnet siden den gang. Regjeringen vil derfor ha en full gjennomgang av hvordan regelverket kan moderniseres, sier næringsminister Cecilie Myrseth (Ap).

Thomas Sando.

«Konkurranseloven skal fremme konkurranse og dermed bidra til effektiv bruk av samfunnets ressurser. For å oppnå formålet er det viktig at loven er i takt med utviklingen i samfunnet. Utvalget skal foreta en helhetlig revisjon av loven, med sikte på å forenkle regelverket og modernisere det i lys av utviklingen i rettspraksis, i EU/EØS og samfunnsutviklingen generelt», skriver regjeringen. 

Utvalget skal blant annet se på lovens formål i lys av konkurransepolitisk utvikling, behov for lovendringer i forbindelse med fusjonskontroll, samt potensielle endringer av Konkurransetilsynets saksbehandlingsregler. 

Vil sikre uavhengig kontroll av kriminalomsorgen

I statsråd ble også ledelsen av Tilsynsrådet for kriminalomsorgen oppnevnt. Fra årsskiftet erstattes nemlig de fem regionale rådene, som nå driver tilsyn med kriminalomsorgen, av ett uavhengig nasjonalt råd. 

Tonje Lilaas Larsen.

Tilsynsrådet skal ledes av Stavanger-advokat Verna Rege Nilssen. Hun leder i dag  tilsynsråd for kriminalomsorgen region sørvest, ved siden av virket som advokat i advokatfirmaet Sørskår. 

Som 2. nestleder, har regjeringen oppnevnt advokat Tonje Lilaas Larsen. Hun er spesialisert innenfor strafferett, og arbeider til daglig i advokatfelleskapet Larsen & Co. 

«Den nye ordningen er et viktig grep for å sikre en grundig og uavhengig kontroll med forholdene for dem som gjennomfører straff og som er fratatt sin frihet», skriver regjeringen

Powered by Labrador CMS