Contractbook er en dansk legal tech-virksomhet som ble stiftet i 2015 av Viktor Heide, Niels Martin Brøchner og Jarek Owczarek.

Legal tech: Danske Contractbook digitaliserer alle kontrakter

I likhet med den velkjente sveitsiske lommekniven, vil danske Contractbook tilby en alt-i-ett-løsning for skandinaviske advokater. Nå har de heldigitalisert kontraktarbeidet gjennom plattformen Suits.

Publisert Sist oppdatert

HILS PÅ:

HVEM: Niels Martin Brøchner

HVA: En digital plattform for kontrakthåndtering

HVOR: CEO, Contractbook

Hvem er dere?

Vi fasiliterer en SaaS-plattform (software as a service) til digital kontrakthåndtering. Den skal gjøre det billig, enkelt og effektivt å holde styr på juridiske dokumenter. Vi har nå 25.000 brukere fordelt på over 50 land, hvorav flest i Danmark. Nå er målet å kunne tilby Contractbook også til resten av Norden.

Hva er Contractbook?

I Contractbook kan man utforme, signere og oppbevare alle juridiske dokumenter digitalt og trygt i skyen. Den gjør det mulig for bedrifter å håndtere kontrakter effektivt og lett, enten på egenhånd eller i samarbeid med klienter. Moderne selskaper har ofte mange ulike digitale hjelpemidler som skal effektivisere ulike oppgaver, og som følge av dette blir det stadig viktigere å lage løsninger som kan gjøre hele prosesser. Derfor har vi utviklet én digital schweizerkniv som kan gjøre nettopp det, ved å opprette og forhandle kontrakter, signere dem digitalt og lagre dem samlet og sikkert i et GDPR-vennlig rom.

Plattformen tilbys i fire alternativer, og den mest avanserte, Contractbook Suits, er klientsentrert, og gjør det mulig for advokater å ha oversikt over klientenes juridiske informasjon. Samtidig som at advokatene får et bedre overblikk og tettere bånd til klienten, får de også mulighet til å levere en mer helstøpt og proaktiv service.

Contractbook kan i utgangspunktet håndtere alle slags kontrakter. Vi tilbyr også noen standardmaler, eksempelvis til ansettelseskontrakter, konsulentavtaler, GDPR-dokumenter, leiekontrakter og selskapsrettslige dokumenter. Brukerne kan bruke plattformen til enkle, standardkontrakter så vel som store og kompliserte.

Det følger også med en rekke standardfunksjoner, som avhenger av hva slags bruker man ønsker seg. Blant disse er maloppretting, digital signatur, påminnelse, statusoppdatering for avtaler og kommunikasjon mellom brukere. Ønsker man å bruke Contractbook Suitsn kan man få innsikt og adgang til å administrere andres profiler, mulighet for synkroniserte oppdateringer av paradigmer og en del mer fleksibilitet.

Vi utvikler hele tiden nye funksjoner, slik at man kan håndtere alle deler av en kontrakts livssyklus.

Hvorfor har dere laget en digital løsning for kontraktarbeid?

Med Contractbook Suits gikk det opp for oss at det var et hull i markedet. Det finnes mange produkter som forsøker å utfordre advokatene, men det manglet legal tech-plattformer som faktisk understøtter advokatenes arbeid. Mange av våre brukere savnet den tryggheten og rådgivningen som advokater leverer. Dette viser at det er forbrukerne selv som driver den digitale utviklingen og omstillingen. Advokatbransjen halter litt etter de andre foreløpig, men det vil vi gjerne være med på å endre.

Hvem er det som kan benytte seg av Contractbook?

Contractbook brukes primært av små og mellomstore virksomheter. Vi er veldig opptatt av at det skal være mulig å utnytte den løsningen som egner seg best for det enkelte selskapet. Vi mener også at alle advokatselskaper skal ha råd til å investere i legal tech, ikke bare de aller største. En Suits-profil koster eksempelvis 1300 norske kroner, mens det billigste alternativet er gratis. Vi har hverken bindingstid eller etableringskostnader. Vi tror selv at advokatbransjen vil bli mer klientsentrert og få en mer gjennomsiktig prispolitikk i framtiden, så det er selvsagt noe vi også må etterleve selv.

I hvilken grad favner denne løsningen kunder utenom Danmark?

Det er klart at det nok har vært lettere å implementere Contractbook i Danmark enn det blir i resten av Norden og Skandinavia. I Danmark er vi allerede en etablert merkevare. Likevel regner vi med at våre erfaringer og innspill fra danske advokater har potensiale til å bli en etablert standard i hele Norden og på sikt i Europa.

Hva kan teknologi gjøre for advokatbransjen?

Digitale løsninger gjør advokatenes arbeidshverdag enklere. Først og fremst fordi teknologien kan spare advokatene for mange administrative oppgaver og dermed frigjøre tid til det som er verdiskapende for bedriften. Samtidig byr teknologien på nye forretningsmuligheter.

Kanskje viktigst av alt tvinger digitaliseringen advokatene til å ha klientene i fokus. Den digitale tidsalder har gitt masse makt til kunden, som nå i større grad kan velge og vrake. Derfor forlanger også kundene bedre service, noe som tvinger advokatbransjen til innovasjon. Vi tror det på sikt kan by på store gevinster, samt være med på å fremme bransjens rolle som strategisk rådgiver.

Legal tech er i bunn og grunn bare teknologi som skal gjøre det enklere for advokaten å være advokat, samtidig som det sikrer at klienten får løst sine juridiske problemstillinger på best mulig måte.

OM LEGAL TECH-SERIEN

I denne nettserien intervjuer Advokatbladet advokatfirmaer som er framoverlente i møte med digitalisering og teknologi. Vi snakker også med bedrifter som lager ulike juridiske verktøy, til bruk både for jurister og ikke-jurister.

Har du et forslag til noen vi burde snakke med? Send gjerne en epost til thea@advokatbladet.no!

Powered by Labrador CMS