Per Danielsen.

Nå har han solgt seg ut av Danielsen & Co

Daglig leder Linnéa Karlberg og kontorsjef Astrid Eide har kjøpt aksjene til Per Danielsen og Håkon Danielsen. 

Publisert Sist oppdatert

Det melder advokatfirmaet selv i en pressemelding onsdag ettermiddag. 

– To av våre dyktige kvinner har lenge hatt alle lederposisjoner i firmaet. Nå blir de også eierne, sier Per Danielsen, som selv har fylt 70 år.

Ifølge pressemeldingen har Linnéa Karlberg, som både fungerer som daglig leder og styreleder i selskapet, ambisjoner om å at virksomheten «skal vokse og opprettholde posisjonen som et av landets mest profilerte advokatfirmaer med fortsatt innsats på kjerneområdene.»

To nye eiere

Karlberg er spesialisert innenfor familierett, og har vært daglig leder i advokatfirmaet siden høsten 2022. 

Hun er kjent fra en rekke profilerte rettsaker, deriblant som prosessfullmektig for Per Danielsen i saken mot Advokatbevillingsnemnden, samt som prosessfullmektig for Nataliia Skoghøy. 

Karlberg eier nå advokatfirmaet sammen med Astrid Eide, som har vært kontorsjef i virksomheten i mer enn tretti år. 

Linnéa Tereza Karlberg og Nataliia A. Skoghøy sammen med Skoghøys sønn Ruslan.

Mistet bevillingen

I februar satte Høyesterett endelig punktum for Danielsens lange kamp om å få tilbake advokatbevillingen, da anken hans ble avvist av ankeutvalget. 

Det var tilbake i desember 2022 at Advokatbevillingsnemnden besluttet å tilbakekalle Danielsens advokatbevilling, med et tilhørende forbud om at han yter rettshjelp. Nemnden vurderte at han «har vist seg uskikket til å være advokat», noe Oslo tingrett var enig i. Avgjørelsen ble anket til Borgarting, som besluttet at anken ikke skulle tillates fremmet. 

Også Danielsens sønn, Håkon Mathias Sterling Danielsen, har mistet bevillingen. Både far og sønn Danielsen står oppført som juridiske utredere på nettsidene til Danielsen & Co. 

Powered by Labrador CMS