Da Selmer ble kjent med saken søndag, satte de straks i gang tiltak for å beskytte seg, sier ter Jung.
"Vi har satt i gang tiltak internt allerede, men jeg vil ikke si noe om hva de går ut på. Jeg regner med de som står bak også har muligheten til å lese Aftenposten. Vi har høy data- og mobilsikkerhet allerede, men det var nødvendig å skjerpe sikkerheten ytterligere da vi ble informert om disse funnene", sier direktøren.
BA-HR er ifølge Aftenposten blitt gjort kjent med opplysningene om mulig overvåking, men har ikke ønsket å kommentere saken overfor Aftenposten.
- Pågår kontinuerlig
Næringslivet sikkerhetsråd, som er opprettet av Bedriftsforbundet, Næringslivets hovedorganisasjon, Finans Norge, Virke, Arbeidsgiverforeningen Spekter og Norges Rederiforbund / Krigsforsikring for Skib, jobber for å bekjempe kriminalitet i og mot næringslivet i Norge. Rådet er glad for Aftenpostens avsløringer, sier Jack Fischer Eriksen til avisen.
"Digital spionasje pågår kontinuerlig. Det viser vår Mørketallsundersøkelse med all tydelighet. Metodene er mange, og vi kan ikke utelukke at IMSI-catchere benyttes til dette, sier han.
Aftenposten har i helgen avslørt falske basestasjoner - som kan overvåke mobiler og brukes til romavlytting - i nærheten at sentrale bygninger i Oslo sentrum. Bygninger som omfattes er blant andre Stortinget, Statsministerens kontor, og Forsvarsdepartementet.
Det er foreløpig ikke kjent hvem som står bak overvåkingen. Aftenposten skriver på lederplass i dag at det "mest sannsynlig at flere, innbyrdes uavhengige aktører er innblandet".
Ut mot lovforslag
Advokatene John Christian Elden og Jon Wessel-Aas gikk i Aftenposten søndag ut mot justisdepartementets nye lovforslag som vil gi politiet og Politiets sikkerhetstjeneste (PST) mulighet til å ta kontroll over mobilnettet i større grad enn i dag.
Lovforslaget vil gi politi og sikkerhetstjeneste mulighet til å overvåke mobilnettet uten først å innhente rettslig godkjenning, slik loven krever i dag.
"Man kan fort tenke seg at politiet da vil sette opp slike bare for å holde øye med visse områder i byen, og følge med på enkelte miljøer uten å ha en konkret mistanke. Dette er et inngrep i alminnelige borgeres privatliv som det er grunn til å være svært betenkt over", sier Jon Wessel-Aas til avisen.
John Christian Elden, som sitter i Advokatforeningens metodeutvalg, mener at å gi politi og sikkerhetstjeneste anledning til å overvåke borgerne er et verdivalg.
- Det mest interessante med lovendringsforslaget er jo at departementet anser det nødvendig å fremme det. Det tyder jo på at dagens praksis er ulovlig, sier Elden.
Justisdepartementet får i dag rapporten Nasjonalt risikobilde 2014 fra Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap.