Tingsrett, 8 utg.

Tingsrett omhandler reglene om retten til å råde over fysiske ting. Boken har en praktisk oppbygning, der den kombinerer teori med praktiske eksempler.

Fremstillingen er også i helhet knyttet opp mot rettspraksis, med et utførlig lovs- og domsregister. Bokens første del omfatter især ene- og sameierett til fast eiendom, herunder reglene om grenser og andre nabospørsmål. Viktige rettighetstyper som tomtefeste og servitutter er gitt bred omtale. Videre er det kapitler om allemannsrett og allmenningsrett, og om offentlig kontroll med fast eiendom. Annen del gjelder tredjepersonkonflikter vedrørende fast eiendom, løsøre og fordringer: Når er for eksempel kjøper beskyttet mot konkurrerende erverv (dobbeltsalg mv.) eller kreditorbeslag?

 

Etter at forrige utgave kom i 2013, har ny jordskiftelov trådt i kraft, dessuten har tomtefesteloven og tinglysingsloven blitt endret på viktige punkter. På rekke områder er det også kommet ny rettspraksis. Fremstillingen av teksten i boken skal være kritisk gjennomgått i forbindelse med denne nye utgivelsen.

 

Thor Falkanger og Aage Thor Falkanger, Universitetsforlaget, 960 sider, 1059 kroner.

Powered by Labrador CMS