Ingeborg (29) er supermosjonist og arbeidsrettsadvokat
Ingeborg Kristine Lind liker å gå fort på ski.Foto: Privat
Få Birkebeiner-toppens beste treningstips
Wiersholm-advokat Ingeborg Kristine Lind er blant landets desidert best trente advokater. I 2018 vant hun Birkebeinertrippelen. Hun mener nøkkelen til suksessen er en strukturert hverdag – og å utnytte reiseveien til og fra jobb.
Wiersholm-advokat Ingeborg Kristine Lind (29) er flere ganger Norgesmester i terrengløp, og har også en rekke andre medaljer fra andre Norgesmesterskap på merittlisten, deriblant sølv på 3000-meter løp i 2011 og bronse fra 1500-meter løp samme år.
I fjor tok hun hjem seieren i Birkebeinertrippelen, en konkurranse i langrenn, løping og sykling, der den med lavest sammenlagttid vinner.
Annonse
Comeback
I dag er toppidrettsambisjonene lagt til side til fordel for advokatkarrieren. Selv om advokaten i dag er blant de aller ypperste mosjonistene i landet, var det langt fra opplagt at det skulle bli slik.
Egentlig la hun friidretten på hylla allerede som 15-åring fordi hun var så nervøs før konkurransene – og lovte seg selv at hun aldri skulle konkurrere på en friidrettsbane igjen.
– Men da jeg flyttet til Bergen for å studere juss meldte jeg meg inn i en friidrettsklubb med et godt jentemiljø. Treningen ble gøy igjen, og snøballen begynte å rulle, sier Lind, som er fra Askim i Østfold.
Likevel var studiene hele tiden førsteprioritet. Med en strukturert hverdag, og et godt treningsgrunnlag, fikk hun raskt progresjon. Både 2013 og 2014 ble preget av skader, og da Ingeborg endelig var skadefri året etter, var også studiene ferdige, og et tilbud fra Wiersholm fristet.
– Jeg kjente at å skulle dra rett fra jobb til konkurranser ikke var optimalt. Dermed ble overgangen til å bli supermosjonist naturlig, sier Lind.
Stor variasjon
Hun er opptatt av at treningen skal tilføre hverdagen noe positivt.
– Da jeg møtte kjæresten min i 2016 ble det mer sykling og langrenn i treningen, og jeg ble med i langrennsteamet Driv Trening Milslukeren.
De fleste i teamet er på hennes alder eller eldre, og glade i både å trene mye, og å konkurrere.
– Samtidig har vi vanlige sivile jobber, og flere er småbarnsforeldre, sier Lind.
I tillegg til løping, sykling og ski gjør hun også egenøkter med styrketrening.
Morgenfugl
Hun prøver å få trent hver dag, og er i Norgestoppen i flere grener blant utøvere som ligger i skjæringspunktet mellom mosjonist og toppidrettsutøver.
– Jeg er aller mest glad i å løpe – det er jo der jeg har bakgrunnen min fra – og bruker gjerne veien til og fra jobb.
Hun synes det er fint å trene før arbeidsdagen starter.
– Jeg har ikke problemer med å stå opp om morgenen. Stort sett står jeg ikke opp noe tidligere enn de fleste andre. Å løpe er både effektivt og tidsbesparende, særlig hvis du kan løpe til jobb. Jeg tilpasser treningen etter tid, lyst og overskudd. Noen ganger løper jeg en halvtime eller en time på vei til jobb, mens andre dager løper jeg intervaller på Bislett stadion eller på Voldsløkka, sier Lind.
– Men er jeg sliten, dropper jeg treningen helt.
En av fordelene med å jobbe i Wiersholm er at det er veldig fleksibelt, understreker hun.
– Jeg får nesten alltid skvist inn en økt i hverdagen.
I tillegg til å løpe går Ingeborg mye på ski.
– Det har hendt at jeg har stått opp grytidlig og gått en skitur. Da lever jeg jo opp til alle fordommer om en stereotypisk Aker brygge-mosjonist. Men når jeg har P3-morgen på øret, og er den første i sporet etter preppemaskinen, er det definitivt verdt det!
Ingeborgs treningstips
Lag avtaler med venner eller kolleger. Selv om du trener med headset på tredemølle, er det fint å ha noen å varme opp sammen med, og som løper på mølla ved siden av.
Forsøk å gjøre treningen lystbetont, da er det lettere å holde det gående.
Bruk reiseveien til og fra jobb til trening. Hvis det er for langt, ta bussen eller t-banen noen stopp.
Hvis du vil hevde deg, må du trene på det du vil bli god på. Å løpe 1000 meter i den farten du planlegger å løpe konkurranse i, er et godt utgangspunkt.
Variér treningen med å legge inn skadeforebyggende styrkeøvelser.
Senk terskelen for hvor mye du må gjøre ut av en økt. Litt er bedre enn ingenting. Det er mye bedre å løpe 3 km tre ganger i uken, enn å løpe 10 km annenhver uke.
Forsøk å skille mellom rolig og hard trening. Når det er rolig, skal det være rolig, og når du løper intervaller, skal du bli ordentlig sliten.
Mange løper gjerne 4X4 med lange pauser. Jeg anbefaler intervaller med kortere aktive pauser, maksimalt ett minutt. Gå eller jogge rolig i pausene. Forsøk å løpe intervallene gradvis raskere utover i økten.
Progressiv trening er effektivt. Forslag til mølle-økt: Varm opp i 10 til 15 minutter. Øk farten hvert 3. eller 4. minutt med for eksempel 0,5 km/t. Hold det gående i 20 til 30 minutter. Da har du en knallgod økt!
Er du glad i å sykle til jobben, så legg inn intervalltrening ved å legge inn drag i motbakker.
Å delta i konkurranser kan være bra for motivasjonen, og er veldig god trening.