Fra venstre: Rui, Jervell og Weltzien.

Wiersholm med storsatsing: Henter inn Rui og Weltzien

De to professorene fra UiB og BI blir begge ansatt i Wiersholm. Flere er på vei inn i tilsvarende stillinger i advokatfirmaet.

Publisert Sist oppdatert

 - Jeg kan bekrefte at jeg helt nylig har begynt i Wiersholm i en deltidsstilling som «Academic Counsel». Dette passer veldig godt sammen med min hovedstilling som førsteamanuensis ved Institutt for rettsvitenskap og styring ved BI. 

Det sier Kurt Weltzien, som nylig tiltrådte rollen i advokatfirmaet. Han har vært praktiserende advokat i mer enn tjue år, hovedsakelig tilknyttet Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO). Før den tid jobbet han i Thommessen. 

Har doktorgrad

Weltzien har bred prosedyreerfaring innen individuell og kollektiv arbeidsrett, samt offentlige anskaffelser. Advokaten har ført over hundre saker for domstolene, herunder ti saker for øverste instans. EFTA-domstolen har han også vært innom for prosedyre.

Weltziens CV

  • Academic Councel, Wiersholm, 2024
  • Førsteamanuensis, Handelshøyskolen BI , 2024
  • Avdelingsdirektør, NHOs advokattjenester, 2022
  • Førsteamanuensis II (deltid), Handelshøyskolen BI, 2022
  • Førsteamanuensis II (deltid), Høyskolen Kristiania, 2019
  • NHOs medlem i Tariffnemnda , NHOs advokattjenester , 2016
  • Advokat, NHOs advokattjenester , 2016
  • Stipendiat, Institutt for privatrett , Universitetet i Oslo, 2012
  • Advokat, NHOs advokattjenester , 2007
  • Advokat , Thommessen, 2001

Weltzien er cand. jur fra UiB i 2001, og fikk møterett for Høyesterett elleve år senere, i 2012. 

I 2016 avla han en doktorgrad ved UiB, omhandlende bruk av boikott som virkemiddel - et tidløst tema, som han sikkert vil ha glede av å diskutere ytterligere med sin nybakte kollega Jan Fougner.

- Kombinasjonen av min praktiske erfaring og mitt akademiske arbeid er veldig verdifullt. Jeg tror kombinasjonen kommer Wiersholms klienter og medarbeidere til gode.

- Det blir en fest å få arbeide sammen med så mange flinke folk i Wiersholm, fortsetter Weltzien.

- Gagner BI

Samtidig tror Weltzien at også BIs studenter vil kunne ha glede av samarbeidet.

Det oppfatningen deler BI-professor, Monica Viken.

- Wiersholm synes BIs fremtidsplaner er veldig spennende, og de har hele tiden vært positive til samarbeid. Vi er svært fornøyde med å ha fått en så stor aktør med på laget, uttalte hun i fjor. 

Erfarne advokater fra Wiersholm jobber i dag sammen med jusstudentene på BI i ulike sammenhenger. Advokatene bistår blant annet i forbindelse med seminarer, og jobber for å få til en mer praktisk orientert studenthverdag.

- Gleder meg

Jon Petter Rui er også hentet inn som «Academic Counsel» til landets femte største advokatfirma. 

- Helt nylig ble vi enige om å inngå dette samarbeidet, ja, sier han. 

- «Academic Counsel» er en deltidsstilling, noe som passer veldig godt sammen med min hovedstilling som professor ved Det juridiske fakultetet i Bergen. Jeg gleder meg!

Rui arbeider hovedsakelig innenfor fagområdene økonomisk kriminalitet, regulatorisk forvaltningsrett, gransking, compliance, menneskerettigheter og prosessrett.

I 2007 ble Rui ansatt som førsteamanuensis ved Det juridiske fakultet, UiT. Året etter leverte han doktorgrad, en avhandling som dannet grunnlaget for boken Forbudet mot gjentatt straffeforfølgning.

Ruis CV

  • Academic Counsel, Wiersholm, 2024
  • Professor, Det juridiske fakultetet i Bergen, 2014
  • Konsituert lagdommer, Gulating lagmannsrett, 2013
  • Postdoktor, Det juridiske fakultet i Tromsø, 2010
  • Konsituert lagdommer, Hålogaland lagmannsrett, 2009
  • Førsteamanuensis , Det juridiske fakultet i Tromsø, 2007
  • Amanuensis , Det juridiske fakultet i Tromsø, 2003
  • Advoktfullmektig, Advokatfirmaet Østgård, 2001

Fra 2009 til 2010 var Rui konstituert som lagdommer i Hålogaland lagmannsrett. Rui gikk deretter tilbake til akademia. Denne gangen som postdoktor ved Det juridiske fakultet i nord. Høsten 2013 var han konstituert lagdommer i Gulating lagmannsrett. Etter dette ble Rui boende i Bergen, før han i 2014 ble utnevnt til professor ved fakultetet i regnbyen.

Rui er dessuten redaktør i Tidsskrift for strafferett. 

Godt fornøyd MP

Managing partner i Wiersholm, Stephan Jervell, er fornøyd med å ha hyret inn de to anerkjente professorene

- Vi er svært glade for å ønske våre to nye specialist counsels velkommen, rett nok i deltidsstillinger. Deres omfattende erfaring og kompetanse vil være uvurderlig for både våre klienter og vårt fagmiljø, sier han. 

Jervell forteller at flere er på vei inn, og at dette er en del av et større satsningsprosjekt fra Wiersholm. 

- Vi satser, ja. 

- Wiersholm har røtter tilbake til 1875. Vi er i dag et av Norges største og ledende advokatfirmaer, med ekspertise på alle vesentlige områder innen forretningsjus. Men vi må fortsette å utvikle oss, og det gjør vi blant annet med denne satsingen, sier Jervell.

- Dyktighet og dedikasjon

Jervell mener at Wiersholms viktigste ressurser er dyktige og dedikerte mennesker.

- Dyktighet og dedikasjon får vi i nettopp Weltzien og Rui.

Som specialist counsels vil Weltzien og Rui ha ansvar for faglig utvikling, samt ansvar for å opprettholde standardene for opplæring, veiledning og faglig kvalitet internt i firmaet. 

I samband med flere specialist counsels som er på veg inn, vil de to professorene også gi råd til de ulike avdelingene om faglige spørsmål de måtte sitte inne med.

En trend?

Tidligere i år ble det kjent at også en annen professor, Morten Kjelland, som siden 2013 vært professor ved UiO, tar steget inn i advokatbransjen. Han tiltrer som partner i Kogstad Lunde & Co 1. februar 2025.

Også Kjelland kommer til å fortsette i sin stilling som professor II ved Universitetet i Sørøst-Norge ved siden av sin nye rolle som advokat og partner.

– Vi er selvsagt både glade og stolte over at Morten Kjelland valgte oss når han nå ønsket å arbeide som advokat. Han vil få en sentral rolle i videreutviklingen av vårt undervisningstilbud, sier managing partner Trond Werner Lunde. 

Powered by Labrador CMS