Advokat og partner i Elden, Kristina Davidsen.

Elden-advokat (33) fikk møterett for Høyesterett

0,8 prosent av norske advokater er kvinner som har møterett for Høyesterett. Kristina Davidsen er nå blant dem.

Publisert Sist oppdatert

Det melder Elden Advokatfirma i en pressemelding. 

Kristina Davidsen begynte som advokatfullmektig i firmaet i 2019, og fikk advokatbevilling i 2021 - to år før hun i fjor rykket opp til partnerskapet.

Nylig bestod hun sin siste av to prøvesaker for Høyesterett, og er dermed blitt del av en liten gruppe på 79 norske advokater som både er kvinner og har møterett for landets øverste domstol. Gruppen utgjør 0,8 prosent av den norske advokatstanden samlet.

– Det er spennende, lærerikt - og ikke minst ærefullt - å få være med på å forme rettsutviklingen fra skranken i Høyesterett, sier hun. 

Nye høyesterettssaker berammet allerede

Begge hennes prøvesaker har dreid seg om spørsmål knyttet til EMK.

Den første omhandlet telefonkontroll av innsatte i norske fengsler, og hvorvidt dette var i strid med retten til privatliv etter EMK artikkel 8. Den andre handlet om vilkårene for å forby en sammenslutning etter straffeprosessloven og EMK artikkel 11. 

Begge sakene er altså bestått, og firmaet melder at Davidsen allerede har berammet to saker for behandling i Høyesterett denne høsten.

Hun håper at flere unge advokater, og spesielt kvinner, finner motivasjonen til å ta prøvesaker for Høyesterett. 

– Jeg tror det er viktig at også denne delen av advokatstanden fremmer sine perspektiver fra skranken og på den måten påvirker rettsutviklingen, sier Davidsen.

Powered by Labrador CMS