Den vanligvis så dresskledde IBA-konferansen har et litt annet uttrykk i år. Her fra åpningsseremonien i Miami i 2022.

Dresscode på verdens største advokatkonferanse: Fraråder dress og pentøy

- Vi har fått med oss anbefalingen fra IBA, og tilpasser oss, sier Simonsen Vogt Wiig-partner Espen Bakken. I likhet med flere andre, dropper han slipset på årets konferanse i Mexico.

Publisert Sist oppdatert

Denne uka har mer enn fem tusen advokater tatt turen til Mexico City for å få med seg den årlige IBA-konferansen, i regi av International Bar Association. Som vanlig har flere norske advokatfirmaer sendt sine delegasjoner for å delta.

Rammene for konferansen er veletablerte etter mange års gjennomføring i en rekke ulike land, og hvert år tiltrekker den seg et mylder av dresskledde advokater fra alle verdenshjørner. 

I år har det derimot blitt innført et tiltak som gir konferansen et noe annet uttrykk enn det den har hatt før. IBA har nemlig innført en «dress code» for advokatene som deltar. 

nettsiden har arrangørene skrevet følgende:

«Kleskoden for konferansen er uformell for de faglige sesjonene og smart casual for sosiale arrangementer, med mindre noe annet er oppgitt. Vi anbefaler ikke at det brukes businessantrekk under konferansen denne gangen».

Årsaken til at det denne gangen er gitt føringer for valg av antrekk, opplyses det ikke om. 

Dropper slipset

- Vi har fått med oss anbefalingen fra IBA, og tilpasser oss, sier Espen Bakken, partner i Simonsen Vogt Wiig.

Sammen med MP Mona Søyland og Amund Fougner Bugge, er han en del av delegasjonen på tre partnere fra Simonsen Vogt Wiig som er til stede i Mexico.

- For oss innebærer det at vi går med dress uten slips og tilpasser oss dresscode til de arrangementene vi inviteres til. Om det betyr noe fra eller til, er jeg usikker på. Anbefalingene følges i varierende grad, men vi observerer at mange vi før har møtt i dress og slips, nå kommer mindre formelt antrukket, forteller Bakken.

De har ikke følt seg utrygge under oppholdet, tilføyer han.

- Vi opplever arrangementet som trygt og Mexico City som en trygg by å bevege seg rundt i. Vi tar våre forhåndsregler på samme måte som vi også gjør på andre reiser, sier Bakken.

Også Advokatforeningen har sendt en liten delegasjon til Mexico. I dag publiserte generalsekretær Merete Smith (t.h.) dette bildet sammen med Kjersti Ringdal (t.v.) og Berit Reiss-Andersen på sin Facebook-side, hvor hun samtidig deler en statusoppdatering på konferansen: "Her er det et utrolig antall sesjoner om ulike temaer som er relevante for verdens advokater og advokatforeninger. Berit Reiss-Andersen skal lede en sesjon med Rigoberta Menchu, som det reklameres for bak oss".

Føler seg trygge

Også delegasjonen fra Selmer forteller at de har notert seg innspillene fra IBA hva gjelder kleskode for årets konferanse.

- Vi oppfatter at de har valgt å legge seg på en forsiktighetslinje, og inntrykket er at de nok tok godt i, da det føles trygt å bevege seg til fots både på dag- og kveldstid i de områdene av byen som er relevante for konferansen, sier Selmer-partner Christopher Jensen.

Han er i Mexico sammen med kollegaene Camilla Magnus, Are Herrem, Nicolai Myren og Robert Sveen.

- Anbefalingen følges av flertallet av delegatene her, men det er ganske mange som også i år går med dress og slips. De føler seg neppe mindre trygge eller er mer utsatt enn de andre, sier Jensen.

- Vi har uansett tatt innspill på dresscode til etterretning og følger anbefalingen, legger han til.

Powered by Labrador CMS