Brynjar Meling har fått selskap i partnerskapet.

Tre nye partnere i SjødinMeling

- Omsider har skuta den farten og retningen som skal til for et større partnerskap, sier Brynjar Meling, som for sin egen del håper at utvidelsen vil gi rom for å kunne senke skuldrene.

Publisert Sist oppdatert

Fra og med oktober er ikke den Stavanger-baserte advokaten Brynjar Meling lenger eneeier i Advokatfirmaet SjødinMeling.

Firmaet, som består av 15 advokater og fullmektiger fordelt på kontorene i Oslo og Stavanger, har nemlig fått tre nye partnere på eiersiden.

I tillegg til Meling selv, utvides partnerskapet med Bjørn André Gulstad, Alexander Nyheim Jenssen og daglig leder Alexander Schimmelpfennig Nygaard.

Det var Finansavisen Kapital som først omtalte saken.

Omfattende prosess i forkant

- Det er tatt opp partnere først og fremst for å konsolidere virksomheten med en bredere sammensatt og mer langsiktig ledelse, sier daglig leder, og nå partner, Alexander Schimmelpfennig Nygaard.

Til Advokatbladet forteller Meling at en utvidelse av partnerskapet har vært en langsiktig plan i flere år.

- Vi har forsøkt ordninger med partnere i perioder tidligere, men har vel opplevd at vi ikke har hatt den stabiliteten og fremdriften som skal til for å klare å bygge et varemerke. Planen har derfor vært å ta opp flere partnere når skuta har den farten og retningen som trengs, forklarer Meling.

Dit kom de i fjor.

- Det har vært en teknisk utfordrende prosess å få dette til. Alt skal gjøres riktig, og vi har brukt mye tid det siste året på å finne en modell som funker for oss, og som er forutsigbar både for de som kommer inn i partnerskapet og for de som er igjen som ansatte.

Nå håper han at partnermodellen vil skape en trygghet for medarbeiderne i den forstand at erfarne kollegaer blir værende i firmaet. 

- Jeg tror nok de ser at dette er et sted man kan være over tid, og at man også hos oss kan kjøre et partnerløp dersom man ønsker det, sier Meling.alexander

Profilert som advokat – og som realitydeltaker

Advokatfirmaet SjødinMeling omsatte for om lag 26 millioner kroner i fjor.

Sammen med kollega Arvid Sjødin har Meling gjennom karrieren gjort seg kjent som en av landets mest profilerte forsvarsadvokater, og firmaet har representert klienter i en rekke medieomtalte straffesaker. I tospann har de blant annet vært forsvarerne til terrordømte Mulla Krekar.

Meling har i tillegg vært å se på skjermen i andre sammenhenger enn de rent strafferettslige.

 I høst har han nemlig prydet mediebildet gjennom realityprogrammet Forræder på TV2, og i 2025 går en fersk sesong av Farmen Kjendis på lufta, hvor Meling er en av deltakerne.

Selv tror han rampelyset kan virke positivt for advokatkarrieren og for firmaet.

- Det er jo risikosport å delta på reality, men det var nok mer betenkelig for ti år siden enn det er i dag. Det viktige er hvordan man oppfører seg og blir oppfattet av andre, og jeg har ikke noe inntrykk av at dette har vært noe negativt for min del, sier Meling. 

- Tvert imot tror jeg folk har blitt mer bevisste på at jeg som advokat i det hele tatt finnes, og at det sånn sett kan virke positivt, legger han til.

Powered by Labrador CMS