Leif Eirik Thrane og Arne Byberg.

Nå er de nye tech-partnerne på plass i Wikborg Rein

Åtte måneder etter at det ble kjent at Leif Eirik Thrane og Arne Byberg var på vei ut av Haavind, er de endelig på plass i nytt partnerskap. – Det tok veldig lang tid med oss, men jeg tror ikke prosessen er representativ for bransjen, sier de to.

Publisert Sist oppdatert

Wikborg Rein har ambisjoner om å skape Norges ledende teknologimiljø i jussens verden. Gjennom de siste månedene har bransjen derfor vært vitne til et krafttak av rekrutteringer til firmaet, hvorav alle er hentet fra Haavind. 

I tillegg til partnerne Leif Eirik Thrane og Arne Byberg, har også senioradvokat Isak Mendoza og senioradvokat ph.d. Mathias K. Hauglid kommet til Wikborg Rein. Om et par uker vil også fast advokat Emilie Holtermann være på plass.

– Rekrutteringene er del av en strategisk storsatsning. De kommer i tillegg til Wikborg Reins allerede velrennomerte avdeling for teknologi, som har topprangert ekspertise på nøkkelområder i advokater som Gry Hvidsten, Lars Erik Steinkjer og Rolf Riisnæs. Det vil også komme ytterligere rekrutteringer, sier managing partner Geir Sviggum til Advokatbladet.

Geir Sviggum.

– Unike rammevilkår

Både Thrane og Byberg er spesialisert innenfor IT-kontrakter, i tillegg til såkalt tech M&A og tech tvist.

Med mer enn tjue års fagerfaring fra skjæringspunktet mellom teknologi og juss, har førstnevnte blitt en ener på håndtering av store og komplekse IT-prosjekter, ifølge Wikborg Rein. Thrane startet karrieren i BAHR, før han ble juridisk direktør og leder for den globale M&A-enheten hos Tieto, nå TietoEvry.

 – Juridisk bistand innen teknologi og IT er et område som vokser markant, og er blitt en integrert del av alle bransjer og andre disipliner som M&A og tvist. Wikborg Rein har, slik vi ser det, vokst frem til å bli Norges ledende advokatfirma. Det gir oss unike rammevilkår for å kunne nå enda lenger enn vi gjorde i den tidligere satsningen, sier den nye Wikborg Rein-partneren Leif Eirik Thrane.

– Firmaet utmerker seg også med å være kulturdrevet, ha gode verdier og en solid ledelse. Det er en egenskaper som vi verdsetter høyt og muligheten til å drive en slik storsatsning var for fristende til å si nei til.

– Større plattform for teknologisatsingen 

Byberg på sin side, har bred internasjonal erfaring, og har både bodd og jobbet i Silicon Valley i California. Bak seg har han blant annet ulike lederroller i teknologigiganten Hewlett-Packard, samt erfaring som juridisk direktør i det som den gang var EVRY, nå TietoEvry.

– I Wikborg Rein har vi en mye større plattform for teknologisatsingen, og får en helt uovertruffen mulighet til å få jobbe med Norges største selskaper og de meste krevende oppdragene. Økt internasjonal samarbeidsflate er også en fordel, sier Byberg.

– Teknologien utvikler seg raskt og blir bare mer og mer internasjonal. Vi ønsker å være enda tettere på samarbeidspartnere, klienter og premissleverandører i utlandet. Det gir Wikborg Reins status og tilstedeværelse oss muligheten til.

– Vi skal vokse betydelig

Både Thrane og Byberg er klare på hva som er den videre ambisjonen: Wikborg Rein skal være best på teknologijuss og være den prefererte leverandøren i de mest krevende og komplekse oppdragene.

– Vi skal vokse betydelig, men vi skal ikke vokse raskere enn at vi er trygge på at vi bygger et team av advokater med gode verdier og som trekker i samme retning, sier Thrane.

Verdiene er viktig, supplerer Byberg.

– Det vi jobber med er såpass krevende at vi må ha god psykologisk trygghet i teamet. Men det er også viktig at vi har et team som er sultne på suksess og alltid strekker seg for å gjøre ting litt bedre hver gang, sier han.

Ifølge de to, er det nå to teknologi-team som dominerer i advokatbransjen: Teamene til Wikborg Rein og Thommessen.

– Vi anser Thommessen som den største konkurrenten. Det satses hardt blant de største advokatfirmaene, så konkurransen vil bli stor fremover. Konkurranse er imidlertid en god ting, sier Thrane.

Overgangen tok åtte måneder

– Dere ble rekruttert i januar, og vi har fått forståelse av at dere har vært i en form for karantene. Stemmer det?

– I den moderne advokatverden skifter også partnere jobb. Generelt mener jeg at advokatfirmaer bør være varsomme med å pålegge restriksjoner som hindrer klientene fritt valg av advokat. Isolasjon er også en uting, fra mange perspektiver, sier Thrane.

– Det tok veldig lang tid med oss, men jeg tror ikke prosessen er representativ for bransjen. De fleste firmaer synes å håndtere sine avganger på en ryddig og profesjonell måte. Nå er vi på plass i Wikborg Rein og ser utelukkende fremover.

Prosessen med Haavind er historie, understreker Byberg.

– Heldigvis fikk vi bred og god støtte fra bransjekollegaer i mange andre advokatfirmaer og ledende in-housemiljøer mens det sto på, noe vi er svært takknemlig for. Måten vi ble tatt imot på hos Wikborg Rein har også vært helt fenomenal. Nå gleder vi oss bare til å komme ordentlig i gang med å bygge Norges største og ledende advokatfirma for teknologi & digitalisering.

Preben Brecke.

– Hatt behov for en overgangsfase

Ifølge Haavinds managing partner, Preben Brecke, var det nødvendig å bruke tid på partnerovergangene når det var så mange som skulle ut av firmaet samtidig. 

– I store advokatfirma er det vanlig at partnere kommer og går. I Haavind anstrenger vi oss for å håndtere alle slike prosesser ryddig og profesjonelt, kommenterer han. 

– Det som har vært spesielt i dette tilfellet, er at flere advokater går samtidig til samme firma, og vi har derfor hatt behov for en overgangsfase. Vi ønsker Leif og Arne lykke til, og er glad for at vi allerede har dyktige erstattere på plass. 

Powered by Labrador CMS