Sofie Gleditsch og Sindre Myklebust stortrives med å jobbe for Wikborg Rein i London.
Foto: Nina Rangøy
Lever ut London-drømmen
Etter månedsvis på hjemmekontor er Wikborg Reins Sindre Myklebust og Sofie Gleditsch mer enn klare for å bryne seg på både faglige utfordringer og sosiale arrangementer med Londons finanselite.
LONDON: – Det er mange som har hatt det verre enn meg, men det er klart at oppholdet så langt er blitt helt annerledes enn det som opprinnelig var planen. Likevel har jeg aldri angret på at jeg dro, sier advokatfullmektig Sindre Myklebust.
Etter to år i Wikborg Rein i Oslo startet Myklebust som fullmektig ved kontorets shipping og offshore-avdeling i London januar 2020 – to måneder før statsminister Boris Johnson sendte britene på hjemmekontor.
Får ny kontrakt
Som student hadde Myklebust også opphold som paralegal ved samme kontor. Vi møter ham sammen med kollega Sofie Lang Gleditsch som er trainee solicitor i Wikborg Reins lokaler i Cannon Street i byens finansdistrikt City, der om lag førtifem medarbeidere jobber for firmaet.
– Noe av det mest attraktive med Wikborg Rein, er at vi i motsetning til de fleste andre norske advokatfirmaer, har en så sterk internasjonal profil. Det tiltalte meg allerede mens jeg studerte. Jeg har alltid vært reise- og eventyrlysten, sier Myklebust.
Wikborg Reins London-avdeling arbeider hovedsakelig med shipping, offshore, energi og internasjonal voldgift - i tillegg til M&A og kapitalmarkedstransaksjoner.
– Ettersom de to første årene ble så skadeskutte hadde jeg blitt dypt ulykkelig hvis jeg måtte flytte hjem igjen nå, ler Myklebust.
– Det er nesten så jeg ikke skjønte hvor mye jeg gikk glipp av før byen endelig åpnet opp igjen i sommer, og jeg endelig fikk oppleve det man skal her, legger han til.
Norsk arbeidskultur
Myklebust er tilfreds med at kontorkulturen oppleves som ganske tilsvarende den hos Wikborg Rein i Oslo.
– Selv om det selvfølgelig er noen forskjeller på detaljnivå, opplever jeg at det er lite hierarki, og en god åpen dør-policy her. Sånn sett har det vært veldig enkelt å komme hit. Mitt inntrykk er at også våre engelske advokater setter pris på at vi har klart å etablere og opprettholde en norsk arbeidskultur her på kontoret.
En ting er likevel annerledes. I enda større grad enn i Norge tar både fullmektiger, advokater og partnere gjerne del i Londons brede utelivskultur.
– Noe av det morsomme her er at man kan være på den mest obskure plassen, og møte fantastisk interessante personer fra overalt i verden.
I motsetning til Myklebust, har Sofie Lang Gleditsch hele sin utdannelse fra Storbritannia. Hun nå jobber først og fremst med transaksjoner.
– London er en av de mest dynamiske og spennende byene i verden. Jeg synes det er viktig å komme seg litt ut av Norge når man er ung. Her møter du ikke bare engelskmenn, men folk fra Sri Lanka, Australia, og Kina. Jeg opplever det som verdifullt, sier hun.
– En del av sakene vi jobber med her har ingen tilknytning til hverken Norge eller Europa, men det gjelder jo for så vidt saker i Oslo også, legger hun til.
Ti engelske partnere
At Wikborg Rein har et stort kontor i London med ti engelskrettslig kvalifiserte partnere, er derimot ikke alle i bransjen klar over.
– Jeg har møtt folk fra norske rederier som ikke har fått med seg at vi nå er et fullservice engelskrettslig firma innenfor shipping og offshore, sier Myklebust.
Foreløpig er det langt fra alle medarbeiderne som er tilbake på kontoret hver dag.
– Jeg har bare et kvarter til jobb, men vi har flere som har både en og to timers reisevei til kontoret. Dermed er det fint å kunne være på hjemmekontor noen dager i uken, sier Gleditsch, som selv er på kontoret om lag tre dager i uken.